Unngå at blomsterbuketten visner

Redd buketten med potet!

Potet er bare ett av flere enkle tips for å holde blomsterbuketten frisk over lang tid.

MAGISK POTET: Potet kan brukes til mer enn matlaging, for eksempel til å holde blomsterbuketten i vasen frisk og fin i flere uker! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Å få en fin blomsterbukett i gave er alltid stas, mange elsker også å innlede helgen med friske blomster i vasen. Og ofte skal det ikke mer til enn en vakker blomsterbukett for å pryde hjemmet litt ekstra.

Da er det kjedelig om de flotte blomstene begynner å henge etter bare to-tre dager. Men med noen få, superenkle triks, kan du få buketten til å holde seg frisk over flere uker!

Start med preparering

- For å holde en blomsterbukett fin så lenge som mulig, er det først og fremst viktig med god preparering før de settes i vasen med vann.

Det forteller Espen Skarphagen, hageekspert og bloggeren bak Skarpihagen.

Og god preparering er verken komplisert eller tidkrevende. Skarphagen tipser:

  • Alle blader og eventuelle torner på stilken som kommer under vann, må fjernes før stilken snittes med en skarp kniv. Harde stilker som roser bør snittes på skrå, mens saftige stilker som tulipan snittes rett over.
  • La det gå kortest mulig tid fra snitting til buketten settes i vann. Ha derfor vasen med vann stående klar.
  • Vasen bør være helt ren, og fylt med rent vann og eventuelt medfølgende holdbarhetsmiddel. Vannet i vasen kan gjerne byttes hver tredje dag, og du kan godt gi stilkene et nytt snitt.
  • Lavere temperatur kan forlenge levetiden betydelig. Sett buketten kjølig om natta, for eksempel i en bod, gang eller på balkongen. Ikke la buketten stå i nærheten av varmeovn.
  • Ikke la blomsterbuketten stå ved siden av fruktfat. Moden frukt skiller ut plantehormonet etylen som forkorter holdbarheten til blomsterbuketten.

Bruk en potet!

Men det finnes også andre, fiffige triks som kan være verdt å teste ut for å få buketten til å holde seg lengst mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer