Regler er til for å brytes

Regler er som kjent til for å brytes. Det fikk vi bekreftet da en bekjent av oss nylig kjøpte hus i Danmark.

Publisert
Sist oppdatert

Drømmehuset for vår venn var også drømmehuset for en annen familie. Og dermed fikk han oppleve en dansk live-budrunde på nært hold.

Boligkjøperen ønsker ikke å fremstå med navn, men vil likevel gjerne fortelle oss historien sin. Følgende har han skrevet til oss (vi har oversatt til norsk):

"Jeg fikk vite hvordan en slik budrunde skulle foregå. Og her var det lite å ta feil av: Budet vårt inklusive ønsket overtagelsesdato skulle legges i en lukket konvolutt og leveres til eiendomsmegleren.

Men det skulle altså senere vise seg at det nok var slik det egentlig skulle foregå - og ikke nødvendigvis slik det alltid foregår.

Lett å forstå

Da megleren fortalte oss hvordan prosessen skulle foregå, fikk vi vite at budrunden var lukket for å forhindre at hun skulle hviske noen av oss i øret, hva den andre hadde tenkt å by. Og det var jo selvsagt et argument som vi syntes det var enkelt å skjønne.

Vi skjønte etterhvert at den andre kjøperen pustet megleren tungt i nakken, for vi hadde bare fått en times frist på å levere vårt bud, noe vi syntes var svært knapt. Men vi ble reddet på målstreken: Tilstandsrapporten var ikke blitt ferdig, og dermed måtte budrunden skyves noen timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.