Regnestykkene: 100 og 200% avkastning

Vi har beregnet lønnsomheten for et lite og et større bakgårdsprosjekt.

Publisert
Sist oppdatert

Grindaker A/S anslår kostnadene for å opparbeide bakgården til mellom 4 og 5 tusen kroner kvadratmeteren. Kvadratmeterprisen vil være forholdsvis lav for store arealer, og noe høyere hvis bakgården er liten.

Stort prosjekt - Theresesgate 3

Arealet i Theresesgate 3 er på 640 kvadratmeter. Sluttsummen for den "nye" bakgården ble på cirka 600.000 kroner, inkludert forprosjekt. Dermed ble kvadratmeterprisen oppsiktsvekkende lav - cirka 1.000 kroner.

Theresesgate 3 er et sameie med 36 boenheter. Deler man investeringen på antall leiligheter, blir summen på cirka 17.000 kroner per leilighet.

- Når prisen er så lav per enhet som her, er det ikke noen vits i å vurdere saken en gang - bare gjøre det, mener Anders Langtind i DnBNOR Eiendom.

Han anslår at verdien av en to-roms i en større gård enn dette vil kunne øke med 50 - 75.000 kroner. Han sier dessuten at jo færre beboere, jo større er verdistigningen per leilighet. Vi konkluderer med at avkastningen på investeringen minimum utgjør 200 prosent siden prosjektet ble avsluttet i 2002.

Lite prosjekt - Waldemar Thranesgate 71

Bakgården er på cirka 120 kvadratmeter. Sluttsummen for opparbeidelsen ble på 528.500 kroner - 4.400 kroner per kvadratmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer