Strømsparing:

Regninga kan bli skyhøy

Forsikringsselskap advarer mot å slå av varmen hjemme når man drar på ferie.

FROSTSKADER: Faren er stor for at vann i rørene fryser til is og dermed sprekker røret dersom man har for lav tempetatur i boligen. Foto: Shutterstock / Tryg Forsikring
FROSTSKADER: Faren er stor for at vann i rørene fryser til is og dermed sprekker røret dersom man har for lav tempetatur i boligen. Foto: Shutterstock / Tryg Forsikring Vis mer
Publisert

Med de høye strømprisene vi har denne vinteren, er det fristende å slå av varmen hjemme om man reiser på vinterferie.

Det kan fort bli dyrere enn de sparte kilowattimene. Nå advarer forsikringsselskapet Tryg mot det som kan være en strømsparefelle.

– Blir det frost utendørs kan vann i rør i kalde rom fryse til is, noe som kan gi store vannskader hvis røret sprekker etterpå, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Forsikringsselskapet melder om 20 prosent økning av slike frostskader i fjor og ser også en klar økning blant næringslivskundene. Beregninger viser at forsikringsselskapene har betalt 3,5 milliarder kroner til skader knyttet til frost siden 2010. I snitt koster en frostskade i en privatbolig 70 000 kroner å utbedre.

Anbefaler 10 grader

Det er spesielt rommene med vannrør i du bør ha en viss lunk på mens du er borte. Ifølge Tryg bør du ha en temperatur på minst 10 grader i disse rommene for å forhindre at rørene fryser.

Også 24/7 Rørleggervakten i Oslo erfarer at mange risikerer store totalskader ved å spare på strømmen.

– Etter at strømprisene gikk i taket og vinterkulda satte inn har vi så og si daglig hatt oppdrag hvor vi ser kunder forsøke å spare penger ved å slå av all varme og lukke alle ventiler i rom med vannrør, forteller daglig leder Axel Heydari.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer