Populært tyvegods

Reise bort i jula? Her er tyvenes favoritt-gjenstander

Ny trend gjør at innbruddstyvene får med seg mange verdisaker på kort tid, og det er spesielt fem ting tyvene vil stjele.

TYVEGODS: Før var det TV som var blant de mest populære tingene for innbruddstyver å stjele. I dag er det verdifulle ting som er mindre og kjappere å raske med seg. Foto: Scanpix.
TYVEGODS: Før var det TV som var blant de mest populære tingene for innbruddstyver å stjele. I dag er det verdifulle ting som er mindre og kjappere å raske med seg. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Juleferien står for døren, og mange reiser bort. Dessverre kommer en del av oss hjem etter ferien til en bolig som har hatt ubudne gjester i løpet av juledagene.

Men oftere og oftere blir TV-en stående igjen etter at tyvene har vært på ferde. Slik har det ikke alltid vært.

- Selv om det fortsatt blir stjålet en og annen TV, synes de fleste tyver det blir for plundrete å ta med seg fra en bolig. Verdien på fjernsyn er heller ikke så stor som tidligere, så helermarkedet for dette har mer eller mindre forsvunnet. Elektrokjedene selger TV-er av siste modell til innbruddspris allerede.

Det forteller Sigmund Clementz, informasjonssjef hos If Skadeforsikring

Så hva er det tyvene helst vil stjele med seg?

Det får du vite her.

Populært tyvegods

Det er ikke bare på grunn av den synkende verdien på TV at dette ikke er like populært for tyvene lenger. En ny trend, ifølge Clementz, er nemlig at innbruddstyven er inne i boligen i svært kort tid:

- I løpet av to-tre minutter kan tyven raske med seg det som er lite, lett og kostbart. Smykker, kontanter, mobiltelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner står øverst på ønskelista. Disse gjenstandene er det lett å ta med seg fra boligen i en diskret bag eller liten sekk, utdyper Clementz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer