Rekker ikke vispen helt ut til kanten?

Slik stiller du inn kjøkkenmaskinen.

Sliter du med at vispen ikke kommer helt ut i kanten? Det finnes råd for de aller fleste.  Foto: Elisabeth Dalseg
Sliter du med at vispen ikke kommer helt ut i kanten? Det finnes råd for de aller fleste. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et av de store ankepunktene når vi har testet kjøkkenmaskiner, er at svært få av dem får med seg alt helt ut i kantene. Vi må stadig frem med slikkepotten, og hjelpe maskinen, slik at den får med alt - helt ned i bunn og helt ut i kantene av bollen.

Til og med vår gamle Electrolux Assistent fra 70-tallet får til dette, med en innebygget slikkepott.

Heldigvis er løsningen nær. Det er ikke sikkert det blir helt perfekt, men du er langt på vei bare ved hjelp av et lite skrujern.

Kronglete? Her er skrutrekkerne som kommer til over alt

Løs opp!

I leddet mellom skroget og armen på kjøkkenmaskinen sitter en skrue. Her kan du til en viss grad regulere hvor langt ut mot kanten vispen når. Foto: Elisabeth Dalseg
I leddet mellom skroget og armen på kjøkkenmaskinen sitter en skrue. Her kan du til en viss grad regulere hvor langt ut mot kanten vispen når. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


De aller fleste kjøkkenmaskiner kommer ferdiginnstilt slik at vispene er mest mulig ideelt plassert. Men det kan være variasjoner, og det kan også hende at du ikke vil at vispen skal komme helt ut i kantene.

Dersom du åpner kjøkkenmaskinen, og tar en titt inni leddet, vil du se en skrue. Denne kan du skru til for å regulere hvor langt ut mot kanten vispen når - til en viss grad.

I videoen under kan du se kjapt hvordan:


Merk at vi her, til tross for at vi justerte så godt vi kunne, fortsatt ikke fikk med oss alt. Men det er merkbar forskjell på vispen når den er løs (ut mot kanten) og stram (mer mot midten av bollen).

Se alle våre kjøkkenmaskintester

Genial visp

Den fleksible kantvispen til KitchenAids Artisan kjøkkenmaskin er vår nye kjøkkenfavoritt, og anbefales alle som har denne maskinen.  Foto: Elisabeth Dalseg
Den fleksible kantvispen til KitchenAids Artisan kjøkkenmaskin er vår nye kjøkkenfavoritt, og anbefales alle som har denne maskinen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Har du en KitchenAid-maskin er det enda enklere. De har nemlig lansert en smart versjon av flatvispen med en silikonskrape på den ene siden. Denne rekker litt lenger ut enn den ordinære flatvispen, og får med seg det som ligger langs kanten og ut langs sidene.

Etter at vi kjøpte den, har vi nesten ikke brukt annet, og den ordinære flatvispen kan i praksis regne seg selv som pensjonert. Vel anvendte 339 kroner.

Her kan du se en liten videosnutt av hvordan det virker i praksis:


Det er ikke likegyldig hvilken visp du velger: Se hvilken visp du bør bruke når

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer