Rekordmange boligjegere

Finn Eiendom melder om rekordstor boliginteresse.

Rekordmange tråler Finns boligsider om dagen. Foto: Colourbox.com
Rekordmange tråler Finns boligsider om dagen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal man tolke ut fra tallene fra Finn Eiendom, er boliginteressen stigende. Uke 6 viste selskapet frem flere boligsider enn de har gjort på flere måneder. September 08 var forrige periode med tilsvarende interesse i markedet. Finn har også logget rekordmange unike brukere på sidene sine denne uken, sier de i en pressemelding.

Les også: Boligmarkedet er historisk tregt

Også direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Finn Tveter, har merket seg at vinden er i ferd med å snu.

- Det som er gledelig er at det gis flere lån fra bankene, slik at flere førstegangskjøpere kommer inn på boligmarkedet, sier Finn Tveter til DinSide.no.

- Dessuten registrerer vi at det kommer flere på visning, men hvordan det gir seg utslag i prisene er vi litt forsiktige med å si, for vi vet aldri hvilke objekter som selges. Men vi hadde en flat desember og sesongkorrigert opp i januar, så skal vi følge forventningstrenden, forventer vi prisstigning også i februar, avslutter han.

Færre boliger til salgs

Det er færre boliger til salgs i år enn på samme tid i fjor. Men prisene har steget igjen etter nyttår, etter flere måneders svak utvikling.

Boligsalg

Tør du kjøpe ny bolig før du selger nå? (Avsluttet)
Nei, det er for risikabelt(44%) 101
Ja, det bør gå bra(41%) 94
Er ikke i markedet(16%) 37
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I Telemark steg boligprisene med hele 10 prosent fra desember til januar, noe som er en større prosentvis prisvekst enn i noe annet sted i landet. Det viser tall fra meglerbransjen, Finn og Econ Pöyry, som ble lagt frem i månedsskiftet.

Likevel skal vi ikke være for sikker på at boligprisene vil fortsette fremgangen. Sjeføkonom i First Securities, Harald Magnus Andreassen, sa til DinSide før jul at han trodde på et fall i boligprisene fra 08 til 09 på 10-11 prosent.

- Det er ikke sikkert vi skal tilbake til der vi er noen gang, sa Andreassen.

Les også: Hvor mye er boligen din verdt?

Hvordan får du solgt?

Hvordan skal en klare å selge boligen til en overkommelig pris i et tregt marked? Vær realistisk, og gjør godt forarbeide, er ekspertenes beste råd.

- Hovedrådet mitt er å tenke seg litt om før en legger ut annonsen. Det er mange boliger til salgs, og det er lett at boligen drukner i mengden, sa boligstylist Liv Ellefsen til DinSide da markedet var på det tregeste i høst.

Det er også viktig å ikke ha alt for store forhåpninger til hvor mye du kan få for boligen din. Selv om den på papiret har vært verdt mer enn den taksten du får i dag, er det viktig å forholde seg til dagens marked. Du kan heller ikke vente at budrundene skal presse prisen langt over takst, slik det gjorde for få år siden.

- Viktigst av alt er å ha et edruelig forhold til hvilken pris en kan forvente, sier Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Les flere råd her: Slik selger du til en god pris

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer