Rekordmange innbrudd

Det ligger an til ny rekord i boliginnbrudd i år. Hvordan sikrer du deg best mulig?

Tyvene jakter på smykker, hjemmeelektronikk og penger. Og de er frekkere og raskere enn før. Foto: Colourbox.com
Tyvene jakter på smykker, hjemmeelektronikk og penger. Og de er frekkere og raskere enn før. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide spådde i januar at kameraovervåkning ble årets teknohit til boligen. Bak dette ligger et økende antall innbrudd. I år har antall rammede eksplodert, og forsikringsbransjen melder om rekordhøye erstatningsutbetalinger i 2009.

I årets ni første måneder fikk forsikringstakere utbetalt hele 423 millioner kroner etter 24.000 bolig- og hytteinnbrudd. Tallene for hele året ligger nå an til å være 200 millioner kroner høyere enn for to år siden.

- Mer organisert kriminalitet fra Øst-Europa har gitt en dramatisk økning i erstatningsutbetalingene de siste to årene. Tyvene er profesjonelle og har blitt stadig mer målrettede. Det stjeles mer verdifulle gjenstander enn tidligere, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) i en pressemelding.

Spaner før de slår til

Erfaringene fra forsikringsbransjen er at mange av tyvene som opererer i norske boligområder er omreisende. De bruker mye tid på å spane i forkant, så det kan lønne seg å holde utkikk etter personer og biler som oppfører seg påfallende.

- Mange av tyvene er effektive og raske både med å bryte seg inn og forlate boligene. Dette er urovekkende, og det er all grunn til å være på vakt og sikre boligen godt, sier Osland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer