Skadedyrbekjempelse

Rekordmange skjeggkre-saker

Noen fylker har flere skjeggkre enn andre. Nå meldes det samtidig om gjennombrudd i bekjempelsen av skadedyrene.

FUNNET LØSNING: Forsikringsselskapet Norsk Hussopp Forsikring har fått et gjennombrudd i bekjempelsen av skjeggkre i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare tanken på skjeggkre får det gå kaldt nedover ryggen til de fleste boligeiere, og året som har gått har vært tapetsert med medieoppslag om det svært så uønskede skadedyret.

Dette viser også igjen i tall fra Norsk Hussopp Forsikring:

I fjor ble det meldt inn rekordmange skjeggkre-saker i til sammen 11.000 norske boliger. Økningen var på hele 155 prosent fra året før, og det er forventet at økningen fortsetter i 2020.

Men, frykt ikke. Det har nemlig kommet et gjennombrudd i bekjempelsen av skjeggkreene, som trolig vil føre til at vekstraten avtar.

Forekomsten på landsbasis

Mer om bekjempelsen kan du lese lenger ned i saken, men du er kanskje nysgjerrig på hvor i landet det er funnet flest skjeggkre?

Statistikken viser at det i fjor var høyest forekomst av skjeggkre i daværende Hordaland, Akershus, Rogaland og Oslo, ifølge Norsk Hussopp Forsikring.

- I tettbefolkede områder er det flere tilfeller og større spredning. Det er langt færre saker nordover og i utkantstrøk, sier fagsjef Øyvind Magerøy i forsikringsselskapet til Dinside.no.

Skjeggkreene ble først oppdaget i Norge i 2013. De første tilfellene ble registrert i Rogaland og i Hordaland, og spredde seg raskt utover landet. Skjeggkreene er ufarlige for mennesker og gjør ingen skader på boligene, selv om de kan oppfattes som sjenerende og ubehagelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer