Remington SmartEdge XF8500

Barbermaskinen er helt midt på treet.

FØLGER ANSIKTET: Remingtons «Braun»-modell har bevegelig skjærehode. Foto: TORE NESET
FØLGER ANSIKTET: Remingtons «Braun»-modell har bevegelig skjærehode. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert

Remington er selve ur-barbermaskinmerket, og var fra mellomkrigstida og langt ut på 50-tallet nesten synonymt med motorisert skjeggfjerning.

Nå blir produktene laget i Kina, og vi kan vel si at det bare er merkevaren tilbake av dette flaggskipet i amerikansk industrihistorie.

SmartEdge XF8500 er en «Braun»-variant, men har et egenutviklet foliesystem som tar de lange hårene før det går løs de korte.

Dette fungerer likevel ikke fullt så bra som Brauns Smart Foil. Remington-maskinen har bevegelig skjærehode, noe som skal gi bedre kontakt med huden for eksempel i overgangen mellom hake og kinn.

Vi synes den mest av alt får maskinen til å virke ustabil, og resultatet er verken verre eller bedre enn øvrige maskiner i samme prisklasse.

Maskinen kommer ganske nære Braun 3050cc når det gjelder barberingsevne, men faller igjennom når vi sammenligner den med CT4S.

Ladetiden på to timer er i overkant, og med 87 desibel (husk at lyden blir dobbelt så høy for hver 3. desibel) er dette testens mest støyende maskin.

Dette er en våtbarberingsmaskin. Dessverre kan den ikke brukes eller lades utenfor ladestasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer