Rengjør sluket

Her er flere tips til renhold og rensing av sluk.

Publisert
Sist oppdatert

Plukk ut det som tetterDet enkleste, men også kanskje ekleste, er å fysisk plukke ut det som måtte sperre sluket.

Sperr for det som tetterI dusjen er det gjerne hår, fett og såperester som tetter. Monterer du en hårsamler i dusjen, som du renser jevnlig, slipper du noe av problemet lenger nede i sluket.

RensebåndBygguiden anbefaler rensebånd til spesielt gjenstridige sluk-propper. For å komme langt ned i røret bruker du dette bøyelige stålbåndet som kan ha en krok montert i tuppen. Før ned i avløpet til du støter på hindringer, dra frem og tilbake til proppen har løsnet.

Biologisk rensemiddelBiologiske rensemidler jevnlig i sluk og avløp, holder rørene åpne. Unngå så langt det er mulig å bruke etsende kjemikalier og kaustisk soda. Disse kan skade både plastrør og pakninger, og er dessuten skadelig for hud, øyne og miljø. Vi har sett tips fra rørleggere om et produkt som heter Mudin. Jif har også en avløpsåpner som de sier er skånsom mot rørene. Sjekk hos din lokale rørlegger eller i dagligvarehandelen.

Kjerringrådet for avløpsrens henter du fra kjøkkenskapet: Bland 1/2 dl eddik og litt bakepulver eller natron- hell i avløpet, og skyll grundig med kokhett vann. La virke før du skyller igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer