Rennende cisterne

Renner doen, kan regningen komme på mange tusen

Betaler du vann etter forbruk, kan en rennende cisterne i verste fall gi deg en ekstraregning på tusenvis av kroner.

BOLIG: Er cisternen din i orden? Det er viktig, hvis ikke kan du tape tusenvis av kroner. Reporter: Ingebjørg Iversen. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer
Publisert

Et høyt vannforbruk er ikke bare energikrevende, men kan naturlig nok også gi deg økte utgifter om du har vannmåler.

Det fins enkle måter å kutte vannforbruket på, som å ikke la vannet renne mens du pusser tennene, noe halvparten av befolkningen gjør, viser en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Grohe.

Samtidig kan du ha vannsluk i boligen din, som i verste fall kan tappe deg for mange tusen kroner årlig.

Så mye vann forsvinner

Ifølge Norsk Vann kan et toalett med rennende cisterne føre til at hele 400.000 liter vann går tapt i løpet av et år, noe Rørentreprenørene bekrefter overfor Dinside.

Fagsjef Are Skaar Nielsen forteller at et det går med 60 liter vann per person per døgn til et gammelt klosett, og 40 liter vann per person per døgn til et nyere klosett.

Han forklarer videre at et standard klosett gjerne er koblet med et rør på 10 millimeter som ved ved maks normal vannmengde og trykk gir 0,1 liter vann per sekund. Ved å gange dette tallet med antall sekunder i et år finner man hvor mye vann som kan gå gjennom tilkoblingsrøret, nærmere bestemt 3.153.600 liter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.