Renovasjonsselskapet fikk nok

Kunden fikk svi.

STOPP: Renovasjonsselskapet satte ned foten. Foto: Elisabeth Gulbrandsen
STOPP: Renovasjonsselskapet satte ned foten. Foto: Elisabeth Gulbrandsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å kaste rett søppel på rett plass, kan av og til føre til hodebry, men dette kan også få konsekvenser. Det fikk en person i Trøndelag erfare.

Inndratt

Det er lokalavisa Innherred, som skriver om en abonnent som fikk dunkene for mat og papir inndratt etter gjentakende feilsortering.

Vedkommende har nå søkt Innherred Renovasjon om å få dunkene tilbake igjen.

Abonnenten er gjort oppmerksom på at avfallsdunkene igjen blir hentet inn dersom feilsorteringen vedvarer. Dette vil skje uten varsel og gi en ekstra kostnad på 525 kroner, skriver avisa.

Forvirring

Det kan imidlertid ikke alltid være like lett å vite hvor man skal kaste enkelte ting. Et eksempel er eggekartonger, som enten skal i restavfall eller i papirsøpla avhengig av hvilken kommune du bor i.

Som DinSide tidligere har skrevet, skal disse i restavfall om du bor i Bergen, mens Oslo-boere skal kaste den i papirsøpla.

- Eggekartong har lite papirfiber i seg, så de er utfordrende å gjenvinne til nytt papir av en viss kvalitet. Men i Oslo og de fleste andre steder har vi ikke ønsket å risikere å forvirre folk med at kartongen skal et annet sted enn i papiravfallet. Det er mest logisk, har vært vår tanke, sa Jørgen Bakke Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune til DinSide tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.