Rens sluket før ferien

Gjelder ikke deg, sier du?

Propper i sluket ditt kan gjøre ugagn når du inntar dusjen etter ferien. Foto: SINTEF Byggforsk
Propper i sluket ditt kan gjøre ugagn når du inntar dusjen etter ferien. Foto: SINTEF Byggforsk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Sluk som ikke renses jevnlig fylles gradvis opp med hår, smuss og fett. Særlig i perioder uten vanntilførsel kan denne materien stivne og tette deler av slukets utløp, sier Lars-Erik Fiskum ved Vannskadekontoret ved SINTEF Byggforsk.

Sluk tilknyttet dusj eller dusjkabinett vil ofte ikke ha nok vanntilførsel i dagligbruk til at de blir selvrensende. Når du så tar dusjen i bruk etter ferien, risikerer du at vannet flyter ut over gulvet på grunn av trang eller tett sluk, og dette øker sjansen for vannskader i konstruksjonene.

– Trøsten er at det ikke koster noe å unngå en slik ubehagelig opplevelse. Renser du sluket før du drar, er du sikret mot oversvømmelse når du kommer hjem, sier Fiskum.

For å være på den sikre siden bør sluket renses en gang i året. Bruk en engangshanske og plukk ut "pluggene" anbefaler SINTEF. Alternativt kan du prøve noen av disse rensemetodene.

Det er ikke bare tette sluk som gir deg vannskader. Her er vannskadeverstingene i hjemmet ditt.

Jo, det kan gjelde deg!

Hver dag tar 250 husstander kontakt med sitt forsikringsselskap på grunn av vannskader i boligen, i følge SINTEF. I snitt vil det oppstå vannskade i hver bolig hvert 20 år, og eldre installasjoner er mer utsatt enn nye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer