Rens sluket før ferien

Gjelder ikke deg, sier du?

Propper i sluket ditt kan gjøre ugagn når du inntar dusjen etter ferien. Foto: SINTEF Byggforsk
Propper i sluket ditt kan gjøre ugagn når du inntar dusjen etter ferien. Foto: SINTEF Byggforsk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Sluk som ikke renses jevnlig fylles gradvis opp med hår, smuss og fett. Særlig i perioder uten vanntilførsel kan denne materien stivne og tette deler av slukets utløp, sier Lars-Erik Fiskum ved Vannskadekontoret ved SINTEF Byggforsk.

Sluk tilknyttet dusj eller dusjkabinett vil ofte ikke ha nok vanntilførsel i dagligbruk til at de blir selvrensende. Når du så tar dusjen i bruk etter ferien, risikerer du at vannet flyter ut over gulvet på grunn av trang eller tett sluk, og dette øker sjansen for vannskader i konstruksjonene.

– Trøsten er at det ikke koster noe å unngå en slik ubehagelig opplevelse. Renser du sluket før du drar, er du sikret mot oversvømmelse når du kommer hjem, sier Fiskum.

For å være på den sikre siden bør sluket renses en gang i året. Bruk en engangshanske og plukk ut "pluggene" anbefaler SINTEF. Alternativt kan du prøve noen av disse rensemetodene.

Det er ikke bare tette sluk som gir deg vannskader. Her er vannskadeverstingene i hjemmet ditt.

Jo, det kan gjelde deg!

Hver dag tar 250 husstander kontakt med sitt forsikringsselskap på grunn av vannskader i boligen, i følge SINTEF. I snitt vil det oppstå vannskade i hver bolig hvert 20 år, og eldre installasjoner er mer utsatt enn nye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.