Støv i boligen

Renser lufta

Sliter du mye med støv inne? Dette bør du gjøre.

STØV: Sliter som med at du kjapt får støvete overflater? Disse tipsene kan hjelpe! Foto: Ground Picture / Shutterstock / NTB
STØV: Sliter som med at du kjapt får støvete overflater? Disse tipsene kan hjelpe! Foto: Ground Picture / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at det er støv overalt, men noen steder er det mer enn andre - og det kan føre til dårlig inneklima.

På oppdrag fra Miljødirektoratet har NILU (Norsk institutt for luftforskning) tatt støvprøver fra ti norske husstander. Disse prøvene viser at hybelkaninene våre er fulle av miljøgifter, ifølge deres hjemmesider.

Ifølge Astma- og allergiforbundet er det mange ulike tiltak du kan ta for å redusere støvmengden.

Start i gangen

Uteområdet og inngangspartiet er et viktig sted å starte på veien til å redusere støvmengden i huset. Sand og bøss som trekkes inn med utesko virker som «sandpapir» på gulv, da overflatene slites. Her kommer mye av støvet inn.

- Hvis det er mulig, bør du sørge for at gangveien inn mot boligen rengjøres regelmessig for sand, bøss og pollen, står det på NAAF sine nettsider. Og tipsene videre er mange:

Fungerer som en støvmagnet

Jo mindre dekor og rot, desto mindre støv samler seg rundt omkring. Ikke minst blir det mye enklere å støvtørke når det først kommer.

Det kan være lurt å tørke og vaske over overflater med en støvfanger eller en tørr mikrofiberklut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer