- Renten bør snart settes opp

Norges Eiendomsmeglerforbund håper renten ikke blir liggende lenge på et lavt nivå.

Foto: Colourbox.com og NEF
Foto: Colourbox.com og NEF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det rentemøte i Norges Bank. Makroøkonomer DinSide har snakket med venter at sentralbanksjef Svein Gjedrem setter ned styringsrenten.

Men Norges bank bør muligens passe seg for ytterligere kutt i styringsrenten. Leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) advarer Gjedrem og hans kolleger om konsekvensene av lav rente på boligmarkedet.

- Styringsrenten kommer sikkert til å bli satt ned på onsdag, og det er det mange gode grunner til, men for boligmarkedets del bør renta settes opp om ikke altfor lenge, sier Christian Dreier til DinSide.

Han begrunner dette med at markedet kan komme til å løpe løpsk dersom rentenivået holdes på det unormalt lave nivået det ligger på i dag.

- Vi ønsker ikke en rente ned på dette nivået, fordi det skaper en boligprisoppgang som vi ikke vil ha i dette landet. Hvis vi får en prisoppgang som er sterkere enn hva vi tåler, kan det skape en boligboble, sier Dreyer.

Boligprisene steg i april

Ikke bare boligpriser

Dreyer presiserer at rentebeslutningen blir tatt på bakgrunn av flere faktorer enn bare boligprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer