Rett og slett - helt enkelt

Tidligere har vi beskrevet helsparkling av vegger, som et alternativ til å bli kvitt 80-tallets strukturtapet. Underlagsduken skal være et fullgodt alternativ til å få slette vegger, og mye mindre tidkrevende. For godt til å være sant? Vi har testet en av variantene som finnes på markedet - på to typer underlag.

Publisert
Sist oppdatert

Kjapt og greit

De mange underlagsdukene som er på markedet har seilt opp som en meget sterk konkurrent til sølete og tidskrevende helsparkling av vegger. Underlagsdukene ser ut som vanlig tapet, men er litt tykkere og skal være egnet som underlag for enten maling eller ny tapet.

Endelig strukturløs?

Vi testet underlagsrullen på to forskjellige typer underlag: Vevet glassfiberstrie (av aller enkleste sort); og en miljøstrie med litt grovere struktur.

Det finnes flere varianter av underlagsduker på markedet. Etter å ha forsøkt oss med prøver på et par av dem, endte vi opp med Rasch av Wallton.

Underlagsduken festes til veggen med spesiallim (vi brukte Vegglim Special fra Casco) hvis konsistens kan minne om godt, gammeldags skolelim. Ifølge den hjelpsomme medarbeideren vi møtte hos Maxbo, er det det tykke og klissete limet som sørger for å gjøre mesteparten av utjevningsjobben.

Selve jobben med å feste underlagsduken minner om tapetsering. Limet påføres veggen med en langhåret malingsrulle, før underlagsrullen festes som tapet og glattes ut med en tapetsletter. Til slutt kutter du av overflødig duk med en tapetkniv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer