TEST: Xiaomi Roborock S5 Max

Rett og slett fantastisk

Oppfølgeren til vår favoritt er enda bedre.

KNALLBRA: Roborock S5 Max er en svært god robotstøvsuger til 5.000 kroner. Foto: Pål Joakim Pollen
KNALLBRA: Roborock S5 Max er en svært god robotstøvsuger til 5.000 kroner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha testet en god håndfull robotstøvsugere det siste halvåret, har vår favoritt til nå vært Xiaomi Roborock S5, som vi premierte med full pott på terningen før jul.

Men da var den allerede på vei ut, til fordel for oppfølgeren S5 Max, som er dagens testprodukt. Og la det være sagt med en gang: Dette er i våre øyne det beste kjøpet av samtlige vi har testet – med god margin.

Flere nyheter

Kontra S5-modellen er det flere ting som er nytt med Max-utgaven:

  • Større vanntank: Max-utgaven rommer dobbelt så mye - 290 ml kontra 140 ml hos forgjengeren. Det gjør at den kan gå over et større areal uten å bli tom for vann (200 kvadratmeter). Dessuten er holderen til selve kluten en separat enhet fra tanken, og den nye elektriske vanntanken er bedre, der du blant annet ikke lenger trenger å ta ut vanntanken når støvsugeren er parkert.
  • Tilpasset vannbruk: Nå kan du, per rom, definere sugekraft og vannbruk. Dermed kan du velge at Roborock S5 Max skal bruke mer vann på kjøkkengulvet og i yttergangen enn den gjør i stua.
  • Press på kluten: Via en fjærmekanisme presses kluten ned mot gulvet med en kraft tilsvarende 300 gram. Det gjør at det blir enda litt renere, men fortsatt godt bak en manuell gulvvask etter vår erfaring.
  • «No mop»-soner: I appen kan du nå definere områder som ikke skal vaskes, for eksempel om du har et stort teppe i salongen. Da vil roboten unngå disse områdene når vanntanken er koblet på, og støvsuge dem når vanntanken er fjernet. Max-utgaven har også muligheten til å navngi ulike rom i huset.
  • Raskere rengjøring: Xiaomis nye «adaptive route algorithm» gjør at S5 Max rengjør 20 prosent raskere enn sin forgjenger. Dermed vil den også rekke over opptil 20 prosent større areal før den eventuelt må lades.
  • Intelligent lading: Skulle batteriet mot formodning ikke rekke til hele jobben, går den tilbake og lader det den trenger før den gjør seg ferdig. På S5 lader den opp til 80 prosent uansett.
  • Lavere støynivå: Oppgitt støynivå ved balansert modus (standardinnstillingen) er 69dB versus 71dB på S5.
  • Ny sidebørste: Den nye børsten har fem armer og selve børstene er nå av gummi og ikke vanlige «hår».

Små fysiske forandringer

Det var altså høydepunktene hva gjelder nyheter. Fysisk er S5 Max ganske så identisk med sin forgjenger. Ved siden av den nevnte sidebørsten, har Xiaomi redesignet knappene på toppen slik at det nå bare er to av dem, men funksjonaliteten er bevart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer