- RiksTV blokkerer oppgradering

Produsenten har rettet opp feilen, og i Sverige har kunder med denne Sagem-boksen hatt denne oppgraderingen i et år. Hvorfor får vi den ikke i Norge?

Det er mye problemer med HD PVR-dekodere. Denne gangen er det Sagems modell for RiksTV. Foto: RiksTV
Det er mye problemer med HD PVR-dekodere. Denne gangen er det Sagems modell for RiksTV. Foto: RiksTV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ting får oss så engasjerte som tull med TV-en, TV-leverandøren eller TV-utstyret. Store deler av fjoråret fulgte vi opp Canal Digital-kunders problemer med HD PVR-dekoderne, men selskapet er ikke alene om å få kritikk av kundene.

Håvard Moe er, mildt sagt, oppbragt over RiksTV etter at han fikk problemer med sin HD PVR-dekoder i fjor.

- Jeg oppgraderte til en Sagem DTR 94250-dekoder gjennom RiksTV for et år siden, og var veldig fornøyd. Men i sommer forsvant alle opptakene, det vil si, jeg fikk ikke tilgang til dem, sier Moe til DinSide.

Det viste seg nemlig at opptakene ikke var slettet - det var bare utilgjengelige. For harddisken markerte at 30 prosent var i bruk, men Moe fikk ikke tilgang til disse. Han leverte boksen til Elkjøp, og fikk en ny.

Virker ikke dekoderen som lovet? Krev pengene tilbake, sier Forbrukerrådet

Same procedure

- Den nye spilleren fungerte et halvt års tid, så skjedde det samme igjen, forteller Moe.

Han dro igjen til forhandleren, men de som jobbet på support sa at Sagem-spillerne hadde de fått så mye klager på, at de hadde sluttet å ta dem inn til service. Dette bekrefter Elkjøps kundeservice på telefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.