Ringenes Herre trilogien: Extended Edition på Blu-ray

Å se alt vil ta deg 37 timer og 21 minutter...

Sett av en uke: Akkurat når du trodde du var verdig med Tolkien-universet, kom superboksen. Foto: Filmweb.no/Produsenten
Sett av en uke: Akkurat når du trodde du var verdig med Tolkien-universet, kom superboksen. Foto: Filmweb.no/Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Peter Jacksons mesterlige filmatisering av Ringenes Herre-trilogien tok hele verden med storm da filmene ble lansert på kino, og så leie og kjøpefilm. Totalt fikk filmene 30 Oscar-nominasjoner, og vant hele 17 Oscar-statuetter.

Men dette er ikke bare filmhistorie, det er også big business, og da er tydeligvis strategien å spre fruktene slik at fansens lommebok stadig står på vidt gap.

Og det er ikke til å legge skjul på at jeg er en av dem som gått i fella med åpne armer:

  • Jeg så alle filmene på kino, og kjøpte så DVD-versjonene når de kom.
  • Så kjøpte jeg spesialversjonenene av alle de tre filmene
  • Og når alle tre filmene ble lagt ut i Blu-ray formatet kjøpte jeg selvsagt boksen også...
Men det stopper selvsagt ikke der, for den ultimate spesialversjonen på Blu-ray lanseres 28. juni.

Trenger du egentlig Blu-ray?Ja, sier vår hjemmekinoekspert

Extended Edtion fordelt over 15 plater!

For her er det bare å holde seg fast:

  • Spesialversjonene av de tre filmene (Ringens Brorskap, To tårn og Atter En Konge) varer i tilsammen 11 timer og 21 minutter. Totalt er det over to timer med scener som er utelatt fra kinoversjonene.
  • Traileren til Extended Edition-versjonen får du her
  • Filmene utgis med engelsk 6.1 DTS HD MA audio for å gi deg best mulig lydkvalitet, og bildet er remastret fra de opprinnelige 2K digialfilene for best mulig bilde. Dette tar imidlertid stor plass på filmene, og sidene spilletiden også er så lang blir alle filmene fordelt på to Blu-ray plater.
  • Men ingen spesialversjon uten tilleggsmateriale, og her tar det rett og slett av. Totalt er det hele 26 timers tilleggsmateriale å velte seg i, blant annet inkludert dokumentarene til Costa Botes. PS: Full oversikt over innholdet i boksen får du hos Release.

    Costa Botes hadde fri tilgang til alle de tre filmsettene, og dokumentarene har alene en spilletid på over fire og en halv time...

NB: Lanseres 28. juni, men prisen i Norge er foreløpig ikke klar.

Nettbutikken Play.com har imidlertid lagt den ut til forhåndsbestilling til cirka 545 norske kroner. Da vil imidlertid moms og spedisjonsgebyr komme i tillegg, så denne versjonen vil det antagelig lønne seg å kjøpe i norske butikker.

NB! Er du registrert kunde hos Play.com? Selskapet meldte i dag fra om kunde-opplysninger på avveie.

PS: Klarer du deg med kinoversjonen på Blu-ray? Den koster nå 16 pund hos Play.com, og siden det er under grensen på 200 kroner, vil sluttsummen være cirka 145 norske kroner levert på døra i Norge.

Kilde: Pressemelding SF Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer