Roboten som setter inn i oppvaskmaskinen.

Med nye hjelpemidler oppstår nye problemstillinger.

Robot: Har du ikke selv sørget for hjelpere når oppvaskmaskinen skal fylles, kan kanskje Panasonics robot redde deg i fremtiden.  Foto: Colourbox
Robot: Har du ikke selv sørget for hjelpere når oppvaskmaskinen skal fylles, kan kanskje Panasonics robot redde deg i fremtiden. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vår generasjon er velsignet med smarte elektriske hjelpemidler som gjør husarbeid langt lettere enn det var for bare femti år siden. For eksempel støvsuger, vaskemaskin og oppvaskmasin.

Men med nye hjelpemidler oppstår nye problemstillinger. Du slipper å vaske (de fleste klærene) for hånd, men du må reise deg to ganger fra sofaen for å få jobben unnagjort. En gang for å sortere ut klær, legge dem i maskinen og skru på - og én gang for å henge opp tøyet.

Det samme gjelder oppvaskmaskinen. For skitne kopper, kar og gryter danser ikke automatisk inn i oppvaskmaskinen via en lett dusj i kjøkkenvasken. Nei, den jobben må du gjøre selv, og det har lett for å hope seg opp.

Kjøkkenhjelperen

Nå har Panasonic funnet en løsning på problemet: Roboten som plukker opp glass og tallerkner og gir dem en lett skyll, før de plasseres i oppvaskmaskinen. Så enkelt. Så genialt. Og garantert så dyrt, dersom det en gang kommer i butikk for privathusholdninger:

Et annet fremtidig alternativ for latsabber kan være denne oppvaskmaskinen som er integrert i kjøkkenvasken. Her slipper du å flytte på skitne glass og tallerkner, du må bare huske å sette dem riktig vei når du setter dem fra deg i vasken. Eller hva med denne oppvaskmaskinen som bruker ultralyd, og ikke trenger såpe for å få vasken ren?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer