Smarthus

Robotene inntar huset ditt - se alt de kan gjøre

I fremtiden går det meste av seg selv.

SMARTHJEM: Med smarte produkter kan du styre mye i hjemmet ditt rett fra sofaen. Foto: Denys Prykhodov/Shutterstock/NTB scanpix
SMARTHJEM: Med smarte produkter kan du styre mye i hjemmet ditt rett fra sofaen. Foto: Denys Prykhodov/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Smarthjem eller smarthus vil du høre mye om i tiden fremover, men allerede nå finnes det nyttige dingser som er klar for å assistere deg i hverdagen slik at du kan bruke tiden din på noe annet.

Mange er allerede godt i gang med hjemmeautomasjon, men for andre er dette et helt nytt felt. Vi har derfor tatt en titt på hvilke ting som godt på vei er blitt automatisert og som du kan skaffe deg allerede i dag.

Og dette er bare starten, i tiden fremover vil flere og flere ting i hjemmet gjøres smarte og automatiserte.

#1: Styre lyset

Kanskje det mest selvskrevne punktet på denne listen, er muligheten til å automatisere lyset i boligen din. Det finnes mange eksempler på smarte lyspærer, og i Norge er kanskje Philips Hue og Ikea Trådløst-serien mest kjent. Lyspæregiganten Osram er selvsagt også på banen med slike pærer.

For å oppsummere det veldig kort:

«Med smarte lyspærer får du alt fra de enkleste fjernstyrte bryterne som bare skrur av og på lyset til avanserte app-styrte systemer som regulerer lyset til akkurat den styrken du vil ha det og skrur av og på til bestemte tidspunkter i ulike rom.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer