Dette betyr vaskesymbolene

Rødvin på blusen? Dropp håndvask

Slik skal de skjøre plaggene egentlig vaskes.

VASK I MASKIN: Selv om det anbefales å vaske skjøre plagg for hånd, betyr det ikke at de ikke kan vaskes i vaskemaskinen. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

De fleste av oss eier et penplagg som vi må være ekstra forsiktige med. Og skjøre tekstiler som silke og enkelte typer viskose tåler ikke særlig røff behandling i vask; dermed kan det være utfordrende å få bort tøffe flekker som matfett og rødvinsflekker.

Plagget må vaskes på en skånsom måte. Men å vaske skjøre tekstiler fysisk for hånd, er ikke det beste alternativet.

Her får du vite hvordan de egentlig skal vaskes, og hva symbolene på vaskelappen betyr.

Slik redder du plagget

Som flere eksperter har uttalt til DinSide tidligere: jo raskere du får vasket plagget du har sølt på, jo bedre er det. Men er du i selskap, er det ikke alltid mulig å få gjort.

Da er et godt alternativ å holde området med flekken under springen med rennende, lunkent vann, råder Malin Skaar, vaskeekspert i Orkla.

- Jeg anbefaler ikke typiske kjerringråd for vinflekker, som for eksempel salt på rødvin eller hvitvin på rødvin. Dette tar kun ut fargestoffene og kan etterlate en grålig flekk som blir vanskelig å få vekk, sier Skaar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer