Roligere boligmarked

Ekspertene spår fremdeles prisstigninger i boligmarkedet neste år, men med en noe lavere vekstrate enn i 2004.

Publisert
Sist oppdatert

Noen svingninger til tross, boligmarkedets eksperter er enige om at boligprisene vil stige neste år. Imidlertid er alle også enige om at prisstigningen vil bli noe lavere enn hva den har vært i 2004. I år har nemlig prisene gått opp med om lag 12 prosent - til og med november.

TRYKK HER FOR Å SE HVOR MYE BOLIGEN DIN ER VERDT NÅ.

Blokk stiger mest

- For landet som helhet tror vi på 5-10 prosents prisoppgang, sier rådgiver i NBBL, Dag Rune Arntsen.

Han forventer at boligblokkene vil være den boligtypen hvor prispresset er størst. Slik har det også vært i en årrekke.

- Geografisk venter vi at områder som Bergen og Trondheim vil oppleve den største veksten. Oslo vil nok ha en noe lavere vekstrate, sier Arntsen.Ifølge rådgiveren i NBBL er det en fortsatt lav rente, optimisme i boligmarkedet, og at folk er villige til å betale prisen for å komme inn på boligmarkedet, som er grunnlaget for å tro på en 5-10 prosents vekstrate neste år.

Roer seg ned

- Vi tror at tingene roer seg noe ned, og forventer 5-7 prosents prisoppgang for landet som helhet. Dette under forutsetning av at renten ikke går opp før til høsten 2005, sier Bjørn Erik Øye, administrerende direktør i Prognosesenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.