Rør om før du skjenker traktekaffe

Smart triks gjør traktekaffen enda bedre.

ENKELT OG SMART: Rør rundt, så får alle like sterk kaffe, er tipset fra Måns Akne Andersson i Barista School.  Foto: ELISABETH DALSEG
ENKELT OG SMART: Rør rundt, så får alle like sterk kaffe, er tipset fra Måns Akne Andersson i Barista School. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe eget godt med god, gammeldags traktekaffe. Men har du lagt merke til at kaffen ikke alltid smaker det samme?

Jo lenger ned i kolben du kommer, jo sterkere blir kaffen. Det er ikke fordi den blir stående lenge, snarere tvert imot.

Årsaken er at kaffen fordeler seg litt ujevnt i kolben, slik at den er tynnere på toppen og mer konsentrert i bunn.

- Rør om

- Ta en skje og rør om i kolben før du skjenker, er rådet fra barista og kaffebrenner Måns Akne Andersson fra Barista School.

Gjør du det, smaker kaffen likt enten du er først- eller sistemann til mølla. Du kan selvsagt også snurre på kolben, som om du skulle smake på et glass vin eller en øl, men vi anbefaler ikke det. Det er lett å søle, og kaffen er varm.

Foretrekker du presskannekaffe? Slik blir den enda bedre!

Hederlige unntak

Ifølge Andersson kan man med fordel røre rundt i all traktekaffe, men det er ikke like viktig på alle typer kaffekolber.

Har du en kolbe med et lokk med en trakt fra lokket til bunn, er det nettopp dette som er dets funksjon: Sørge for bedre fordeling av kaffen i kolben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer