Rørleggere boikotter billigprodukter

Dårlig kvalitet, eller grådige rørleggere?

Foto: Varme & Bad
Foto: Varme & Bad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syv av ti rørleggere nekter å montere utstyr de ikke formidler selv, melder NRK P2 i dag. Dette ifølge en undersøkelse av NRKs Forbrukerinspektørene (FBI) blant 158 rørleggere.

Rørleggere hevder billigproduktene ikke holder mål, mens forsikringsselskapene mener det er dårlig håndverk som skaper vannskader.

FBI kan du se på NRK 1 klokken 19.00 i kveld, 19. november.

Den evige debatten

Er det håndverkere som er grådige og kun vil montere utstyr de selv formidler, slik at de kan tjene på salg? Eller bør du passe deg for billige produkter?

DinSide har tidligere skrevet om temaet, både at rørleggere boikotter Ikea og elektrikeres skepsis til utstyr fra Clas Ohlson, og debatten i etterkanten har gått varm.

De to partene står steilt mot hverandre.

Les også: Lettere å klage på håndverkere

Hva bør du se etter?

Arne Nesje, fagansvarlig våtrom i Sintef Byggforsk bekrefter at rørleggerbransjen har hatt negativ erfaring med endel billige produkter, spesielt rør. Nesje hadde dessverre ikke anledning til å gå dypere inn i materien - men avslutter med følgende advarsel: Faren er at man begynner å generalisere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.