Rørleggere boikotter Ikea

Nekter å installere Ikeas kjøkkenprodukter.

Ikke alle rørleggere vil installere kjøkkenutstyr fra Ikea. Foto: Ikea
Ikke alle rørleggere vil installere kjøkkenutstyr fra Ikea. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kjøpt deg nytt kjøkken på Ikea, kan du møte på uventede problemer når det skal installeres. Flere rørleggere nekter nemlig å montere blandebatteri og kjøkkenkummer fra møbelgiganten.

- Vi installerer ikke blandebatterier og kjøkkenkummer fra Ikea. Vi sier nei, for de er ikke robuste nok, sier Espen Kvarud, rørleggermester og faglig leder i rørleggerfirmaet Nore VVS.

Rørleggeren har ansvaret

Kvarud sier Nore VVS og en rekke andre rørleggerbedrifter bare ønsker å installere kjøkkenprodukter de kjenner til, og som de vet er gode nok.

- Når vi installerer et produkt har vi et visst ansvar. For om det skjer noe feil er det nesten alltid rørleggeren som får skylden, sier Kvarud.

Han sier motviljen til å installere Ikea-armaturer ikke kommer av at han vil selge mer av produktene de selv fører.

- Nei, det har ikke så fryktelig mye med det å gjøre. Men jeg må sove godt om natten, og jeg må vite at den jobben jeg gjør er bra. Jeg ønsker ikke ha noen forsikringsskader, derfor velger jeg å gjøre ting på den sikre siden, og det er å bruke robuste produkter som jeg har god erfaring med og stoler på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer