Ryddig klesskap

Rotehue? Disse tipsene er latterlig enkle

Utstyret alle bør ha i klesskapet sitt.

ORDEN I SKAPET: En multihenger er bare én av flere musts i klesskapet. Foto: Linn M. Rognø.
ORDEN I SKAPET: En multihenger er bare én av flere musts i klesskapet. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert

Lite er så digg som et ryddig og oversiktlig klesskap. Det sparer deg nemlig for mye stress i en travel hverdag hvor du må slenge på deg klær kjapt før du løper ut av døren.

Men det er nettopp dårlig tid om morgen som også kan gjøre at klesskapet er bomba etter en uke med høyt tempo.

En god nyhet er at det på ingen måte er vanskelig å holde klesskapet ryddig til en hver tid. Og det spiller ingen rolle om du har et stort eller lite klesskap.

Heng det opp

Synnøve Skarbø, programleder og forfatter av boken «Synnøves System», er avhengig av å ha det ryddig hjemme.

RYDDIG DAME: Synnøve Skarbø, programleder og forfatter av boken "Synnøves System", er så avhengig av å ha det ryddig hjemme at hun like godt skrev en bok om det. Foto: Julie Pike
RYDDIG DAME: Synnøve Skarbø, programleder og forfatter av boken "Synnøves System", er så avhengig av å ha det ryddig hjemme at hun like godt skrev en bok om det. Foto: Julie Pike Vis mer

Hun har tidligere tipset Dinside om sine favorittmåter å organisere garderoben på.

Ett av hennes beste tips er å henge opp mest mulig av plaggene i garderoben. Ifølge ryddeeksperten vil dette gi deg best oversikt over hva du har.

– Prioriter å henge opp kjoler, bluser og skjorter. Bruk tynne kleshenger av stål. Clas Ohlson har noen kjempefine, da får du dobbelt så god plass i skapet, tipser hun.

Trenger du brettetips? Prøv dette!

Godt utstyr

Å først og fremst henge opp klærne i skapet er også det tipset vi har funnet på flere gode forbrukersider på nettet. En hovednøkkel er faktisk riktig utstyr.

Vi har testet noen av tipsene:

Multi-henger: Har du liten skapplass, eller rett og slett vil få mer ut av det store skapet ditt, er denne hengeren helt genial. Multi-hengeren er utstyrt med flere klemmer eller hanker slik at du kan henge opp mange plagg på én og samme henger. Den er smart å bruke til for eksempel cardigans og kjoler.

MULTI: Strålende utstyr for å spare plass i klesskapet. Foto: Linn M. Rognø.
MULTI: Strålende utstyr for å spare plass i klesskapet. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer

Henger kledd i fløyel: En vanlig kleshenger i plast eller tre kan gjøre at plagget lett sklir av hengeren. Da er kleshengere med fløyelstrekk løsningen. Plagget sitter som støpt på hengeren, ferdig arbeid.

GODT FESTE: Henger med fløyelstrekk forhindrer plagget i å skli av. Foto: Linn M. Rognø.
GODT FESTE: Henger med fløyelstrekk forhindrer plagget i å skli av. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer

Skjortehengere med hank: På innsiden av enkelte bluser og skjorter er det festet en løkke på hver skulder. Du velger gjerne å klippe dem av, men det er en god grunn til at de er sydd på plagget. Meningen er at du skal kunne henge løkkene på en kleshenger med hank på hver side. Da holder fasongen seg fin og plagget sklir ikke av hengeren.

HANK: Har du henger med hank, er det lurt å ikke klippe av løkken som er sydd fast på innsiden av plagget. Foto: Linn M. Rognø.
HANK: Har du henger med hank, er det lurt å ikke klippe av løkken som er sydd fast på innsiden av plagget. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer

Tynne hengere:

Tipset sier seg selv: bruk tynne kleshengere slik at du får ekstra mye plass i skapet.

TYNN: Tynne hengere er også en type henger som sparer mye plass i klesskapet. Foto: Linn M. Rognø.
TYNN: Tynne hengere er også en type henger som sparer mye plass i klesskapet. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer

Sorter etter farger

For god oversikt i skapet, er Skarbø også fan av å sortere klærne i kategorier.

– Etter at du har luket ut alle plagg som du ikke trenger, sorterer du klærne i kategorier; T-skjorter for seg, gensere for seg, bukser for seg. Det er smart å fargekoordinere alle plaggene, tipser Skarbø.

For å få mest mulig ut av garderobeskapet ditt, kan du også gjøre dette.

Et annet tips på tampen: Sorter klærne dine etter sesong. Tykke vintergensere og kjoler i én skuff, shorts og T-skjorter i en annen skuff. Enkelt og greit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer