Roundup Gel

Skal fjerne ugress på særdeles enkelt vis, men vi er ikke overbevist.

Du trykker på en knapp, og ugressmiddelet kommer ut på toppen. På produktet vi har testet kom middelet svært ujevnt ut.
Du trykker på en knapp, og ugressmiddelet kommer ut på toppen. På produktet vi har testet kom middelet svært ujevnt ut. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ugress er et velkjent problem både i gressplenen og i oppkjørsler landet over, og vokser som - ugress, verken mer eller mindre.

I vår har det dukket opp et nytt produkt som skal ta knekken på uønskede planter. Det skal både være særdeles enkelt i bruk, og ta knekken på ugresset.

Vi tror det ikke før vi får se det. Derfor har vi testet Roundup gel på ugresset i egen hage.

>> Denne planten bør du fjerne nå!

Roundup Gel skal påføres på ugressets blader. Foto: Berit B. Njarga
Roundup Gel skal påføres på ugressets blader. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Virker Roundup Gel?

Roundup gel ser ut som en deo stick, og funker teknisk sett ganske likt (nei, vi har ikke testet den under armene). Du trykker inn en knapp på siden, og ugressmiddelet kommer ut av små hull på toppen.

Et slikt trykk skal være nok for en liten ugressplante, og du smører middelet på et av bladene til planten.

Vi har testet ut middelet på løvetann, som er rimelig viltvoksende i vår hage. Vi fulgte bruksanvisningen, og hadde på et "klikk" med ugressmiddel på hver plante. Etter en uke hadde det skjedd særdeles lite, og etter alt å dømme har ikke Roundup gel klart jobben.

Løvetanna døde, men først etter to runder med Roundup Gel. Foto: Berit B. Njarga
Løvetanna døde, men først etter to runder med Roundup Gel. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Vi har valgt å gi produktet en sjanse til, og smurte på med ugressmiddelet igjen - denne gangen langt mer enn det ene klikket produsenten hevder er nok.

Etter en ukes tid var det endelig resultater å se, og løvetennene som stilte opp som prøvekaniner, hadde avgått ved døden (se bilde til venstre).

Klipp kanter og ugress uten kabel

Ikke overbevist

Selv om Roundup gel til slutt tok knekken på løvetanna, er vi ikke overbevist.

For det første står det på produktet at regn de første timene etter behandling kan redusere virkningen. Ettersom sommerværet i Norge kan være svært ustabilt, er dette en klar ulempe.

For det andre var ikke det fullt så enkelt å fjerne ugress med Roundup gel som produsentene hevder. Det måtte langt mer middel til for å ta knekken på relativt små løvetannplanter. Dessuten tar det såpass lang tid før ugresset dør, at du får lyst til å luke vekk hele planten i mellomtiden.

Produktet er relativt dyrt, det koster nemlig 229 kroner. Ettersom det ikke gjør jobben helt slik det lover, synes vi ikke det er verdt pengene.

Skal du fjerne ugress fra oppkjørslelen eller liknende ville vi heller gått for eddik, som har vist seg å være svært effektivt som ugressmiddel.

I plenen derimot, kan en skikkelig ugressfjerner få vekk ugresset med rota.

Løvetannblader kan brukes i mat, og dette ugresset er helt til å spise opp

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer