Rundstjålet på visning

Til tross for to meglere på visning stakk frekke tyver av med sølvtøy for 40.000 kroner.

Mens megler og andre interessenter var opptatt med å ta selve boligen i nærmere øyesyn, stakk frekke tyver av med familiens sølvtøy.  Foto: iStockphoto.com
Mens megler og andre interessenter var opptatt med å ta selve boligen i nærmere øyesyn, stakk frekke tyver av med familiens sølvtøy. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et ektepar i Oslo hadde en meget uheldig opplevelse da de skulle selge boligen sin.

I forkant av visningene ba megleren dem om å fjerne alt verdifullt fra boligen. De fjernet løse gjenstander som lå fremme og kunne friste eventuelle tyver, men tenkte ikke på at de også burde rydde ut av skuffer og skap. Det skulle vise seg å bli dyrt.

- Noen uker senere skulle vi ha selskap og dekke pent bord, og oppdaget at alt sølvtøyet var borte, sier de til DinSide.

Sølvtøyet lå pakket inn i tre klassiske sølvtøyposer i en skuff i skjenken i spisestuen. Noen hadde altså vært frekke nok til å åpne skuffen og ta med seg sølvtøy til 40.000 kroner fra visning.

Paret har bedt om at både de og megler skal få være anonyme av hensyn til megler, som de til tross for denne hendelsen fortsatt er veldig fornøyd med.

Les også: Se opp for tyvegods i bruktbutikker og på markedene

Det groveste tilfellet jeg har hørt om

Dette tilfellet er det groveste Christian Dreyer i NEF har hørt om.  Foto: NEF
Dette tilfellet er det groveste Christian Dreyer i NEF har hørt om. Foto: NEF Vis mer


Ifølge Christian Dreyer i Eie Eiendomsmegling og leder av Norges Eiendomsmeglerforbund er dette ikke det første tilfellet han har hørt om.

- Det er sjelden at slikt forekommer, meglerne har alltid et øye med dem som går rundt, sier Dreyer til DinSide. - Dette er det groveste tilfellet jeg har hørt om noen gang.

Oslo-paret forteller DinSide at det til og med var to meglere til stede da de hadde visning, fordi megleren mente det kunne komme mye folk. Men dette var altså ikke nok.

Ifølge Dreyer burde det være tilstrekkelig å rydde unna i skuffer og skap.

- Det hender av og til at det stjeles under visninger, men dette skyldes stort sett at man har latt ting ligge fremme, litt for lett tilgjengelig. Det er klart at når man inviterer til åpent hus, vet man aldri hvem som kan komme, sier Dreyer, og legger til: Men det stjeles svært sjelden under visninger.

Skal du på visning? Her er fem smarte visningsverktøy

Kan de få erstatning?

Ifølge Jack Frostad i If forsikring er du dekket av innboforsikringen selv om tyveriet har skjedd uten at noen fysisk har brutt seg inn.  Foto: If
Ifølge Jack Frostad i If forsikring er du dekket av innboforsikringen selv om tyveriet har skjedd uten at noen fysisk har brutt seg inn. Foto: If Vis mer


Ekteparet lurer nå spent på om de vil få erstatning fra forsikringsselskapet. Forholdet er politianmeldt, og det er meldt inn til forsikringsselskapet. De venter på svar.

- Kan man få erstatning når de som har stjålet det ble invitert inn, og vi ikke hadde låst inn sølvtøyet? lurer de.

Ifølge Jack Frostad, informasjonsdirektør i If forsikring har de dekning for "tyveri uten innbrudd" i sin innboforsikring.

- Dette skal dekke innbo som stjeles selv om det ikke har vært innbrudd, for eksempel om noen ungdommer har hatt fest og ikke har hatt kontroll med alle gjestene, men man kan risikere en avkortning dersom man har vært ekstremt uaktsom.

Hva dette er, kan han ikke gi noe konkret svar på, forsikringsselskapet vil se an situasjonen fra tilfelle til tilfelle. - Det er aldri to like saker. Men når det er sagt, skal innboet være dekket for tyverier som foregår under visning.

I If er de kjent med at det har forekommet tyveri fra visning, men det er ikke en vanlig erstatningssak.

De aller smarteste forsikringene

Dette bør du låse inn

Når ulykken først er ute, stjeles de vanlige tingene: Smykker, dyre klokker, sølvtøy, digitalkameraer, håndholdte dataspill, mp3-spillere, Playstation, bærbare PC-er, nyere mobiltelefoner, solbriller, merkeklær, pass og kontanter.

- Dette er ti på topp og går igjen hele tiden, sier Frostad.

Større og tyngre gjenstander får gjerne stå.

Har du ikke noe låsbart skap i boligen din under visning, foreslår vi at du spør noen du stoler på om de kan oppbevare det for deg så lenge. Ellers kan du vurdere å leie et minilager for en helg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer