Rundstykkene som garantert blir en snakkis

Det er påske, og vi byr på en rekke gode tips til hvordan gjøre noe ekstra ut av eggene i høytiden.

IMPONERE? Slik lager du påskefrokosten (eller kanskje helst lunsjens?) beste snakkis. Foto: EINAR NILSEN / RETTIPANNA.NO
IMPONERE? Slik lager du påskefrokosten (eller kanskje helst lunsjens?) beste snakkis. Foto: EINAR NILSEN / RETTIPANNA.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens eggende tips har vi fått fra matbloggerne Einar Nilsen og Anne Lise Dalene, som nylig har startet matbloggen Rettipanna.no .

En av oppskriftene derfra passet som hånd i hanske i DinSides serie om originale vrier på påskens eggmåltider.

Les også: Slik koker du det perfekte egget

Innbakte egg

Her er oppskriften på lekre eggesmørbrød (eller egentlig rundstykker), med egget ferdig innbakt. Disse rundstykkene bør begeistre både familie og eventuelle gjester.

Ingredienser:10 egg – kokes i 5 -7 minutter (avkjøles i kaldt vann før du tar av skallet)8 dl hvetemel2 dl helkorn hvete2 ts salt3 dl melk3 spiseskjeer flytende smør1 pk gjærLitt tørket timianParmesan

Slik gjør du det

Bland mel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig.

La deigen heve til dobbel størrelse.

Del deigen i ti like emner og trykk dem flate.

Legg et ferdig kokt egg oppå og trekk deigen over. Legg rundstykkene med skjøten ned mot stekeplaten, ellers kan rundstykkene få en litt rar form når de stekes.

Etterhev rundstykkene i 20 – 30 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer