Rusta-blender tilbakekalles

Blender fra Rusta tilbakekalles på grunn av fare for personskade.

TILBAKEKALLES: Denne blenderen fra Rusta tilbakekalles på grunn av fare for personskade. Forbrukere som har denne hjemme, bes levere den tilbake og få pengene tilbake. Foto: Rusta
TILBAKEKALLES: Denne blenderen fra Rusta tilbakekalles på grunn av fare for personskade. Forbrukere som har denne hjemme, bes levere den tilbake og få pengene tilbake. Foto: Rusta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En blender solgt hos Rusta, fra produsenten Fasett, tilbakekalles på grunn av fare for personskade.

Blenderen det gjelder har artikkelnummer 900701370101, 900701370102 og 900701370103.

Rusta skriver i tilbakekallingen at de har konstatert en konstruksjonsfeil som opptrer ved feil bruk.

Denne feilen kan potensielt føre til person­skade da blenderen kan startes uten at glasskannen er montert.

Rusta tilbakekaller samtlige produkter, og ber kunder om å returnere produktet.

Ved retur får du pengene tilbake.

Solgt siden månedsskifte juli/august

Cecilia Gärdestad, kommunikasjonssjef i Rusta, sier til Dinside at det er solgt 494 blendere i Norge. De er solgt i perioden fra uke 31, 2019, og inntil nå.

- Ingen har kommet til skade på grunn av blenderen og ingen kunder har rapportert om kvalitetsfeil. Det var Rustas kvalitetsavdeling som oppdaget kvalitetsfeilen på blenderen. Vi konstaterte at blenderen, med aktuelle artikkelnummer, ikke oppfyller den standard og kvalitet som kan forventes for at Rusta skal kunne levere et produkt som er sikkert, holdbart og fullt funksjonelt. Derfor valgte Rusta å tilbakekalle det aktuelle produktet, som et forsiktighetstiltak, sier Gärdestad til Dinside.

LIVSFARLIG: EU-test av hårfønere, krølltenger og rettetenger avslører alvorlige feil som kan forårsake elsjokk og brann. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Sjekk selv

Det er mange produkter som trekkes fra markedet hver uke, både i Norge og fra andre land.

På nettsiden Farligeprodukter.no kan du sjekke de norske tilbakekallingene, men vær oppmerksom på at det er en forsinkelse der og at det kan ta noe tid før tilbakekallinger dukker opp der.

EUs tjeneste Rapex er mer oppdatert, og du kan søke etter varer sortert både på kategori, hvor produktet er produsert og hvilket land som har utstedt tilbakekallingen.

Mange bestiller varer fra nettbutikker både i Europa og i land utenfor Europa, og da holder det ikke å sjekke de norske tilbakekallingene som har som mål å dekke varer kjøpt fra norske forhandlere. Derfor kan det være lurt å sjekke EU-tjenesten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer