Rydder opp i arealbegrepene

Ingen kan reglene ordentlig. Nå skal Norges Takseringsforbund rydde opp.

Usikkerheten rundt de nye arealbegrepene er uheldig for boligmarkedet, mener Norges Takseringsforbund. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Usikkerheten rundt de nye arealbegrepene er uheldig for boligmarkedet, mener Norges Takseringsforbund. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Usikkerhetene rundt de nye arealbegrepene er uheldig for boligomsetningen, mener Norges Takseringsforbund, som nå vil bidra til økt kunnskap. De nye målereglene skal være fullt og helt innført innen 1. juli, men det er fortsatt uklart for svært mange hva de ulike ordene og uttrykkene betyr.

Full forvirring om boligareal.

– Derfor har vi laget omfattende retningslinjer der all relevant informasjon om temaet er samlet. Retningslinjene vil være til hjelp for meglere, banker, forsikringsselskaper, byggenæringen og vanlige forbrukere, sier administrerende direktør Arne M. Støbakk i NTF.

En undersøkelse blant takstmenn landet rundt viste nylig at boligkundenes kjennskap til de nye arealbegrepene er lavere enn ønskelig. Resultatene tydet på at heller ikke meglerne er helt fortrolige med måleregler og uttrykk.

Se hva boligen din er verdt.

– Det er viktig at alle aktører i boligomsetningen i Norge har en god forståelse av hva slags mål som skal oppgis når en bolig legges ut for salg. Det kommer forbrukerne til gode, og dette har vi ønsket å bidra til, sier Arne M. Støbakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer