Så billige er boligene nå

Vi finner nye bunnpriser på boligportalene.

Boligprispilen peker nedover. (Montasje) Foto: Colourbox/DinSide
Boligprispilen peker nedover. (Montasje) Foto: Colourbox/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedturen i boligmarkedet har bare såvidt begynt, sier flere eksperter. Noen mener prisene skal ned 20 prosent, noen spår 50 prosent fall og andre trekker frem nivåene fra 2006 som mal for hvilken vei høna sparker. For deg som har tanker om å kjøpe bolig, er det i alle fall verdt å merke seg at prisene faller.

  • Tusenvis av boliger selges nå til ny pris, altså lavere pris enn de først ble tilbudt for.
  • Mange må også ty til dekningssalg - det vil si at du i praksis får boligens forrige eier til å være med å betale for boligen din
  • Og selges boligen på tvangssalg haster det gjerne så mye for selger, at du kan få en god pris. Hittil i år har 11.000 boliger blitt begjært tvangssolgt, i de største byene har økningen vært på mer enn 20 prosent.

Billig

I vår kostet en gjennomsnittlig norsk bolig 24.800 kroner per kvadratmeter. I de tyngste pressområdene var prisene i snitt oppe i 34.000 kroner per kvadratmeter. Det betyr at en 100-kvadratmeter stor leilighet, ville kostet deg mellom 2.480.000 og 3.400.000 kroner. Dette er imidlertid ikke priser du trenger å henge deg opp i. Stadig flere boliger selges til lavere priser, og noen er overraskende billige.

Les også: Her er snittprisene fra 2007 og april 2008.

Se bildekarusellen for noen av de billigste boligene vi har funnet til salgs på boligportalene nå. Startpris? 34.000 kroner!


Felles for de fleste er at de er små (ingen overraskelse) og at de har høy fellesgjeld. Det betyr at prisen i praksis er langt høyere enn den oppgitte, men det betyr også at du som regel har bedre betingelser på den delen av gjelden enn de betingelsene du selv kan sikre deg, fordi borettslag gjerne får bedre rentebetingelser.

Les også: - Ikke nedbetal fellesgjelden

Selg først

Når markedet for boliger er så usikkert som nå, så er det en ting som gjelder: Selg først, kjøp etterpå. Bankene strammer beltereima om kredittilgangen, og det er ikke like lett å få mellomfinansiering som før. Dessuten er det dyrt, med den relativt høye renta vi ser i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer