Så billige er boligene nå

Vi finner nye bunnpriser på boligportalene.

Boligprispilen peker nedover. (Montasje) Foto: Colourbox/DinSide
Boligprispilen peker nedover. (Montasje) Foto: Colourbox/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedturen i boligmarkedet har bare såvidt begynt, sier flere eksperter. Noen mener prisene skal ned 20 prosent, noen spår 50 prosent fall og andre trekker frem nivåene fra 2006 som mal for hvilken vei høna sparker. For deg som har tanker om å kjøpe bolig, er det i alle fall verdt å merke seg at prisene faller.

  • Tusenvis av boliger selges nå til ny pris, altså lavere pris enn de først ble tilbudt for.
  • Mange må også ty til dekningssalg - det vil si at du i praksis får boligens forrige eier til å være med å betale for boligen din
  • Og selges boligen på tvangssalg haster det gjerne så mye for selger, at du kan få en god pris. Hittil i år har 11.000 boliger blitt begjært tvangssolgt, i de største byene har økningen vært på mer enn 20 prosent.

Billig

I vår kostet en gjennomsnittlig norsk bolig 24.800 kroner per kvadratmeter. I de tyngste pressområdene var prisene i snitt oppe i 34.000 kroner per kvadratmeter. Det betyr at en 100-kvadratmeter stor leilighet, ville kostet deg mellom 2.480.000 og 3.400.000 kroner. Dette er imidlertid ikke priser du trenger å henge deg opp i. Stadig flere boliger selges til lavere priser, og noen er overraskende billige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer