Så dyrt er det blitt: 37.000 per kvadratmeter

DinSide har lokalisert ti dyre småleiligheter i Oslo. To av dem selges for over 37.000 kroner kvadratmeteren.

Publisert

Det kreves solid kapital for å få fotfeste i boligmarkedet i pressområdene nå. Spesielt ser vi i Oslo at boligkjøperne presses ned i størrelse og opp i pris. Denne spiralen gir mange dyre og små leiligheter som er omsatt den siste tiden.

Høye kvadratmeterpriser

Det er gjerne slik at jo mindre leiligheten er, jo høyere er kvadratmeterprisen selgeren får. Særlig i Oslo er det lett å finne eksempler på leiligheter som har gått til skyhøye priser per kvadratmeter. På et lite søk finner vi faktisk to små leiligheter som begge selges til over 37.000 kroner kvadratmeteren. Det tilsvarer altså at man betaler 5.5 millioner for en bolig på 150 kvm. Nå er det dessverre ikke mye du får for pengene om du må kjøpe smått. Leiligheter både på øst- og vestsiden av Oslo blir solgt til svært høye priser.

Husk fellesgjeld og husleie

Det er ikke bare salgsprisen som forteller hvor dyr leiligheten er. Med mange leiligheter følger også fellesgjeld. Dette må legges til prisen for at man skal kunne finne egentlig kvadratmeterpris. I tillegg må du som kjøper også huske på husleien. Det er store forskjeller på månedlig leie i forskjellige boliger. Noen steder betaler du bare noen få hundrelapper i måneden mens du andre steder må betale flere tusen kroner. Husleien dekker for eksempel vedlikeholdsfond, forretningsfører, strøm i fellesområder, trappevask, oppvarming og varmtvann, kabel-tv og nedbetaling av fellesgjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.