Så ekle er vi hjemme

Hygienen er ikke nødvendigvis på topp. Er du så hygienisk som du tror?

Fire prosent av amerikanere sier i en undersøkelse at de lar det gå mange måneder mellom hver gang de vasker doen. Foto: PER ERVLAND
Fire prosent av amerikanere sier i en undersøkelse at de lar det gå mange måneder mellom hver gang de vasker doen. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor ofte bytter du sengetøy? Hvor ofte vasker du kjøleskapet? Har du renset dusjen i det siste? Dette er blant de 20 spørsmålene internettbedriften AOL stilte sine lesere. Totalt svarte rundt 20.000 på spørsmålene som dreide seg om hygiene i hjemmet.

Philip Tierno Jr. ved New York University Langone Medical Center og forfatter av boken The Secret Life of Your Germs, er ekspert på basilusker. Han har gått gjennom alle resultatene av undersøkelsen, og er klar i sin dom: Det er mange som bør skjerpe seg!

Bare se her!

Les også: De verste bakteriefellene

Vasking av sengetøy

60 prosent av respondentene bytter ikke sengetøy en gang i uken, som er anbefalingen til Tierno. Han mener at man også kan vaske sengetøy oftere enn dette, men at det vil resultere i et overdrevet forbruk av vann.

- Men til de 16 prosentene som vasker sengetøyet en gang i måneden eller til og med mindre enn en gang i måneden, kan det være et tips å gjøre dette oftere, sier han.

Det kryr av dem i senga di!

Oppvasken

– Du kan vente en dag, men ikke lengre, sier Tierno. De fleste orker heldigvis ikke å vente en hel dag. 49 prosent tar oppvasken med en gang, og 37 prosent venter en dag. Ti prosent lar den stå i to til tre dager, som ifølge Tierno er det du maksimalt kan la oppvasken stå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer