Så snart det begynner å komme noen bare flekker på bakken, graver nordmenn grillen fram fra garasjen.
Men har du husket å gjøre grillen klar for en ny sesong?
– Det er mange fordeler ved å bruke gassgrill, forklarer Kai Arne Trollerud, sikkerhets- og kompetansespesialist i Linde Gas AS.
– Du kan grille når som helst, slipper å vente på «perfekte glør», og du slipper røyk. Siden gassgrillen er enkel å rengjøre, bruker mange grillen oftere og over lengre tid enn tidligere, sier han til DinSide.
– Det er ikke bare å vaske og rengjøre grillen før bruk, etter at den har stått ubrukt en hel vinter. Det er alltid smart å sjekke propanbeholderen, samt utstyret og slitte slanger for lekkasjer før den tas i bruk. For å være på den sikre siden, kan man følge noen greie regler, forklarer Trollerud.
Grillentusiast og MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen har gode tips til deg for hvordan du bør gjøre grillen klar for en lang og god grillsesong.
Grundig vask
– Før du fyrer opp, er det viktig å gi grillen en skikkelig vask – både utvendig og innvendig, sier Hansen til DinSide.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger