Fjerne hakk i bord eller parkett

Så enkelt fikser du hakk og merker i bord og tregulv

Har du vært uheldig og laget hakk i parketten eller spisebordet? Kokende vann er alt du trenger for å fikse det. 

SE VIDEO: Har du vært uheldig og laget hakk i tregulvet eller spisebordet? Kokende vann er alt du trenger for å fikse det. Video: Simen SøvikVis mer Vis mer
Publisert

Hakk og merker i tregulvet kan være irriterende. Men om du, dine barn eller en bekjent har vært så uheldig å miste noe i gulvet, finnes det løsninger. Trikset fungerer også på bordplater, kjøkkenbenken og det meste laget i tre.

Tre har et slags innebygd minne. Ved hjelp av varmt vann kan man utvide cellene tilbake til originalen.

Det finnes flere løsninger for å fikse skadet treverk. Men ved hjelp av det du mest sannsynlig allerede har i hjemmet, kan det fikses kjapt og enkelt.

Vi anbefaler at du først prøver dette ut på et mindre synlig sted. På den måten får du litt mer kontroll på hvordan det fungerer. Hvor lang tid og hvor mange ganger du må gjenta teknikken avhenger av merket. Større hakk kan være vanskelig å få helt fint igjen, men en senkning i treet kan bli så godt som borte.

Våt klut

For små merker i treverket trenger man bare litt varmt vann og en klut. Du kan velge å fukte kluten i varmt vann eller legge kluten over merket og hele varmt vann over.

Gjenta dette til du har fått resultatet du ønsker. Det er viktig å ikke vri opp kluten når den er våt. Det er fuktigheten som trekker treet ut igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer