Hvordan bruke fugemasse

Så enkelt kan det fuges

Ikke la frykten stoppe deg fra å fikse enkle ting i hjemmet. Akryl, silikon og tec7 er enklere å bruke enn mange tror.

GJØR DET SELV: For en som ikke har gjort det før kan det virke vanskelig å legge silikon. Men det er ikke nødvendig å leie inn dyre håndverkere når det kan gjøres enkelt selv. VIDEO: Simen Søvik Vis mer
Publisert

Er du en av dem som vegrer seg for å sette i gang med diverse fuging? Det kan virke komplisert for en som vanligvis holder seg unna verktøy, men det er lettere å få til enn man skulle tro.

Vi har tidligere skrevet om ulike fugemasser og hva som er i tuben. Her kommer en enkel gjennomgang av tre ulike masser som dekker de fleste behov i hjemmet.

Før du starter er det noen ting som er viktig. Rengjør alltid overflaten og se til at den er tør før du starter. Utstyret er også viktig. Det finnes fugepistoler i flere prisklasser. Planlegger du mye fuging fremover kan det være greit å investere i en god en, men du får også billige versjoner hvis du kun skal fuge en eller to ganger.

I videoen øverst ser du hvordan du går frem. Lenger ned i artikkelen får du forklart nærmere hvordan du bruker de forskjellige typene fugemasse.

Sprekker og hull

Akryl kan brukes til å tette små hull i veggen eller dekke over sprekker i lister og dør- og vinduskarmer. Denne massen kan males over og er derfor perfekt til å dekke over spiker- og skruehull før det skal males.

I sprekker kan du presse massen ned i åpningen og ved hjelp av fingeren – gjerne fuktet med vann – drar du akrylmassen utover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.