Hvordan bruke fugemasse

Så enkelt kan det fuges

Ikke la frykten stoppe deg fra å fikse enkle ting i hjemmet. Akryl, silikon og tec7 er enklere å bruke enn mange tror.

GJØR DET SELV: For en som ikke har gjort det før kan det virke vanskelig å legge silikon. Men det er ikke nødvendig å leie inn dyre håndverkere når det kan gjøres enkelt selv. VIDEO: Simen Søvik Vis mer
Publisert

Er du en av dem som vegrer seg for å sette i gang med diverse fuging? Det kan virke komplisert for en som vanligvis holder seg unna verktøy, men det er lettere å få til enn man skulle tro.

Vi har tidligere skrevet om ulike fugemasser og hva som er i tuben. Her kommer en enkel gjennomgang av tre ulike masser som dekker de fleste behov i hjemmet.

Før du starter er det noen ting som er viktig. Rengjør alltid overflaten og se til at den er tør før du starter. Utstyret er også viktig. Det finnes fugepistoler i flere prisklasser. Planlegger du mye fuging fremover kan det være greit å investere i en god en, men du får også billige versjoner hvis du kun skal fuge en eller to ganger.

I videoen øverst ser du hvordan du går frem. Lenger ned i artikkelen får du forklart nærmere hvordan du bruker de forskjellige typene fugemasse.

Sprekker og hull

Akryl kan brukes til å tette små hull i veggen eller dekke over sprekker i lister og dør- og vinduskarmer. Denne massen kan males over og er derfor perfekt til å dekke over spiker- og skruehull før det skal males.

I sprekker kan du presse massen ned i åpningen og ved hjelp av fingeren – gjerne fuktet med vann – drar du akrylmassen utover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer