Ny vegg på 1-2-3!

Så enkelt setter du opp en ny vegg

Trenger du ett nytt rom i huset og har tid til overs? Sett inn en lettvegg akkurat der du selv ønsker det.

LETTVEGG: Med riktige forberedelser og verktøy er det ikke så vanskelig som du kanskje tror. Video: Simen Søvik. Vis mer
Publisert

Å lage rammeverket til en lettvegg kan du gjøre på en ettermiddag.

Det første du må gjøre er å lage en arbeidstegning. Mål opp nøyaktig bredden og høyden på rommet. Trekk fra en centimeter i bredden og en til to centimeter i høyden. Da kan du lage rammeverket liggende på gulvet og samtidig klare å reise det opp.

Veggen består av topp- og bunnsviller. Det er toppen og bunnen av veggen. Mellom bruker du stendere som binder sammen toppen og bunnen. Her er det brukt samme planker til både sviller og stendere – 48 mm x 98 mm.

Bruk standardmål

Legg topp- og bunnsvill inntil hverandre. Gjerne med kortsiden opp. Start i den ene enden og mål opp 60 centimeter. Dette er standardmål som tar utgangspunkt i gipsplater som er enten 60- eller 120 centimeter.

Sett en strek ved 60 centimeter og marker streken med en s. Da vet du at streken er senter på stenderen du skal feste i neste steg.

Planlegg rommet

Plasser stenderne mellom topp- og bunnsviller og finn frem skruene. Skruene skal være dobbelt så lange som planken du skrur i. Bruker du spiker bør de være 2/3 av lengden. Bruk to skruer, så holder rammeverket seg godt sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer