Utleiepriser for andre kvartal 2019

Så høye er utleieprisene nå

Leieprisene steg med to prosent i de store, norske byene i andre kvartal, som er noe lavere enn økningen det siste året, ifølge tall fra Eiendom Norge.

OPP OG NED I VEST: Utleieboligprisstatistikken for andre kvartal viser regionale forskjeller i de store byene, hvor Stavanger og Bergen skiller seg ut. Mens leieprisene steg betydelig i Bergen, sank de tilsvarende markant i Stavanger. BIldet viser sistnevnte by. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
OPP OG NED I VEST: Utleieboligprisstatistikken for andre kvartal viser regionale forskjeller i de store byene, hvor Stavanger og Bergen skiller seg ut. Mens leieprisene steg betydelig i Bergen, sank de tilsvarende markant i Stavanger. BIldet viser sistnevnte by. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Storbyindeksen viser at leieprisene stiger i et moderat tempo. Leieprisene har vokst svakt i alle byene det siste året med unntak av Stavanger og Sandnes, hvor utviklingen har vært flat, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Sterkest leieprisutvikling i andre kvartal hadde Bergen, Trondheim og Oslo med en oppgang på henholdsvis 6,3, 2,3 og 2,0 prosent.

Leieprisene i Stavanger og Sandnes sank med 5,7 prosent.

Fall i Stavanger

- Utleieboligprisstatistikken for andre kvartal viser regionale forskjeller i de store byene hvor Stavanger og Bergen skiller seg ut. Mens leieprisene steg betydelig i Bergen, sank de tilsvarende markant i Stavanger, sier Dreyer.

Han understreker at leieprisene i Stavanger har falt kraftig fra 2014 til 2016 parallelt med oljebremsen, og at prisene siden har tatt seg opp. Etter en oppgang i første kvartal 2019 falt leieprisene i Stavanger igjen i andre kvartal.

Ifølge Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk er dette gjennomsnittlig utleiepris i de største, norske byene:

By Leiepris hus Leiepris leilighet
Oslo24.671 kroner måneden14.411 kroner måneden
Bergen18.959 kroner måneden13.629 kroner måneden
Trondheim16.039 kroner måneden13.375 kroner måneden
Stavanger/Sandnes21.022 kroner måneden11.902 kroner måneden

Studiestart

Sterkest vekst i leieprisene det siste året har Oslo, Trondheim og Bergen med en oppgang på henholdsvis 3,1, 2,0 og 1,9 prosent. I Stavanger/Sandnes har prisene steget med 0,1 prosent det siste året.

Ved inngangen til tredje kvartal er 3.309 boliger til leie på finn.no i de store byene. Av disse er 1.539 i Oslo, 760 i Bergen, 474 i Trondheim og 536 i Stavanger/Sandnes.

- I august er det studiestart på landets studiesteder, og mange av landets studenter vil nå finne seg et sted å bo. Vi forventer derfor at antall boliger til leie på finn.no vil å øke markant inn i tredje kvartal, avslutter Dreyer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer