Utleiepriser for andre kvartal 2019

Så høye er utleieprisene nå

Leieprisene steg med to prosent i de store, norske byene i andre kvartal, som er noe lavere enn økningen det siste året, ifølge tall fra Eiendom Norge.

OPP OG NED I VEST: Utleieboligprisstatistikken for andre kvartal viser regionale forskjeller i de store byene, hvor Stavanger og Bergen skiller seg ut. Mens leieprisene steg betydelig i Bergen, sank de tilsvarende markant i Stavanger. BIldet viser sistnevnte by. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
OPP OG NED I VEST: Utleieboligprisstatistikken for andre kvartal viser regionale forskjeller i de store byene, hvor Stavanger og Bergen skiller seg ut. Mens leieprisene steg betydelig i Bergen, sank de tilsvarende markant i Stavanger. BIldet viser sistnevnte by. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Storbyindeksen viser at leieprisene stiger i et moderat tempo. Leieprisene har vokst svakt i alle byene det siste året med unntak av Stavanger og Sandnes, hvor utviklingen har vært flat, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Sterkest leieprisutvikling i andre kvartal hadde Bergen, Trondheim og Oslo med en oppgang på henholdsvis 6,3, 2,3 og 2,0 prosent.

Leieprisene i Stavanger og Sandnes sank med 5,7 prosent.

Fall i Stavanger

- Utleieboligprisstatistikken for andre kvartal viser regionale forskjeller i de store byene hvor Stavanger og Bergen skiller seg ut. Mens leieprisene steg betydelig i Bergen, sank de tilsvarende markant i Stavanger, sier Dreyer.

Han understreker at leieprisene i Stavanger har falt kraftig fra 2014 til 2016 parallelt med oljebremsen, og at prisene siden har tatt seg opp. Etter en oppgang i første kvartal 2019 falt leieprisene i Stavanger igjen i andre kvartal.

Ifølge Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk er dette gjennomsnittlig utleiepris i de største, norske byene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer