Kjøretid fra brannstasjon

Så lang tid bruker brann­vesenet på å kjøre til deg

Ifølge SSB er det små forskjeller mellom kommunene.

GÅR UNNA: Tall fra SSB viser at brannvesenet bruker opp til åtte minutter på å kjøre fra stasjonen til der de trengs, og at kjøretiden er relativt lik i alle landets kommuner. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
GÅR UNNA: Tall fra SSB viser at brannvesenet bruker opp til åtte minutter på å kjøre fra stasjonen til der de trengs, og at kjøretiden er relativt lik i alle landets kommuner. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beregningene av kjøretid fra nærmeste brannstasjon til bosatte adresser viser at det ikke er store forskjeller mellom landets 110-distrikt, skriver SSB.

Sør-Øst IKS har lengst kjøretid, mens Alarmsentralen Sogn og Fjordane har kortest målt i medianverdi, henholdsvis på åtte og fem minutter.

Når resultatene for beregnet kjøretid grupperes etter kaserneringsgrad, altså etter bemanning og vaktordninger, øker imidlertid variasjonen mellom 110-distriktene.

Eksempelvis er kjøretiden målt i median nesten tre timer lengre fra en døgnbemannet brannstasjon i 110-distriktet Sogn og Fjordane IKS, enn for Oslos 110-sentral.

Lenger ned i saken kan du sjekke kjøretiden i ditt fylke og din kommune.

Jobber målrettet

Daglig leder Kim Haugan i Sør-Øst IKS understreker at SSB-tallene kun handler om tiden det tar å kjøre fra stasjonen til ulykkesstedet, slik at det ikke spiller noen rolle hvordan brannvesenet er organisert.

- Vår region har flest kommuner med lengst mediantid i kjøring fra nærmeste brannstasjon, samt at mange av disse kommunene er store i areal, men har få innbyggere, sier Haugan til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer