Så lenge holder kjøttet i fryseren

En velorganisert fryser kan redusere matbudsjettet ditt.

SJEKK HOLDBARHETEN: Ved å merke matvarer du må fryse ned, blir det lettere å bruke all maten du legger i fryseren. Siste forbruksdag for ferskvaren hjelper deg lite når maten har ligget månedsvis i fryseren. Foto: Hanna Sikkeland
SJEKK HOLDBARHETEN: Ved å merke matvarer du må fryse ned, blir det lettere å bruke all maten du legger i fryseren. Siste forbruksdag for ferskvaren hjelper deg lite når maten har ligget månedsvis i fryseren. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en fryseboks fylt til randen med mat, er du ikke alene. En fersk undersøkelse Norstat har utført for Findus, viser at fire av ti nordmenn kaster mat fordi de ikke klarer å holde oversikt over hva som finnes i fryseren, ifølge NTB. Og det fører til matsvinn:

Én av fire innrømmer at de kaster mat fordi det ikke er plass nok i fryseren, og 7 prosent sier frossenmaten kastes fordi de ikke vet hvordan de skal tilberede den.

Totalt sett kastet hver nordmann i snitt 42 kilo mat i fjor, viser tall Østfoldforskning har lagt fram for ForMat-prosjektet mot matsvinn. Men maten du har i fryseren trenger ikke å havne i søpla.

Planlegg i tide

Når magen rumler og middagen helst allerede skulle stått på bordet, er det ikke alltid det føles naturlig å gå på jakt etter mat i fryseboksen.

Hvis du klarer å skape deg gode rutiner, slik at du for eksempel tar opp kjøttet kvelden i forveien, kan du spare mye i løpet av et år.

En annen mulighet er å bestemme seg for kun å lage middag av det man finner i fryseboksen, for eksempel i en hel uke i slengen.

Lag deg en oversikt

Informasjonssjef i opplysningskontoret for frukt og grønt, Britt Kåsin har et tips å komme med til dem som sliter med å holde orden i fryseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer