Laveste pris på ny TV

Så lenge må du vente for ikke å gå i prisfella når du skal kjøpe TV

Det dummeste du kan gjøre er å kjøpe med én gang den nye TV-en kommer. Ved heller å ha litt is i magen kan du spare tusenlapper. Mange tusenlapper.

PRISFALL: TV-er går ned i pris etter lanseringen, men hvor fort går det? En av modellene fra Samsung gikk ned fra 18.000 kroner til 10.000 kroner siden den ble lansert i april. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
PRISFALL: TV-er går ned i pris etter lanseringen, men hvor fort går det? En av modellene fra Samsung gikk ned fra 18.000 kroner til 10.000 kroner siden den ble lansert i april. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert

Den har alt du har lyst på, du har lest anmeldelser på engelsk, norsk og oversatt fra tysk og du sitter omtrent med lommeboka i hånda når det nærmer seg lanseringsdagen.

Men må du egentlig ha TV-en , eller kan du klare deg noen uker uten?

Vi har sett litt på prisutviklingen blant et utvalg TV-er, og fått bekreftet det vi egentlig visste fra før: Venter du litt, kan du spare penger.

Men hvor lenge må du vente? Vi samlet inn tallene fra Prisjakt.no, og så at det skjedde noe med prisene rundt to, fire og seks måneder etter at TV-ene har kommet på markedet. Tallene har vi samlet i en grafikk, som du kan se under.

Jevnt nedover

Trenden vi ser er at de fleste modellene synker gradvis etter hvert som tiden går. Og du trenger ikke nødvendigvis vente så lenge for å spare noen kroner.

TV-en som viser den jevneste prisnedgangen i vårt utvalg, er Samsungs 65-tommer i 6-serien: UE65KU6405. Den begynte på 23.000 kroner, og dalte til 20.000 etter to måneder, 17.000 etter fire måneder, 14.000 etter seks måneder, og fås i skrivende stund for 12.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer