Hvordan brette poser?

Så lett kan du gjøre det

Posene tar mye mindre plass om du bruker denne brettemetoden.

UTNYTT PLASSEN: Flere av oss opplever at det tyter poser ut av både skuffer og skap. Denne metoden viser deg hvordan posene kan ta opp mindre plass. Musikk: Epidemic Sound. Reporter: Berit B. Njarga. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Bæreposer bør som kjent brukes flere ganger, og i Norge ender de gjerne som søppelpose til slutt.

Enn så lenge tar de gjerne mye plass i skuffer og skap - men det trenger de ikke å gjøre hvis du bretter dem på denne enkle måten.

Bretter du dem som i videoen over, kan du også være med på å kutte i antallet poser vi bruker her til lands: Norsk handel har som mål å kutte 100 millioner plastbæreposer, blant annet ved å få folk til å brette posene og ha dem i lomma - til bruk når de drar på butikken, skriver NTB.

I Sverige har de valgt en annen strategi for å få svenskene til å kjøpe maks 40 poser hver årlig: Da de innførte poseavgift fra 1. mai i år, gjorde de det skikkelig. Dermed koster en enkelt plastpose i Sverige 7-8 kroner med den nye poseavgiften.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer