Søl, plunder og fare for kuttskader. Slik renser du enkelt noen av de vanskelige eller grisete frukt- og grønnsakene.
#1 Godt, men grisete - nye måter å skrelle appelsinen på
Dinside har fruktordning på jobben, men appelsiner måtte vi droppe. De ble liggende. Ingen orket grisete skrelling ved tastaturet. For selv om appelsiner er både sunne og gode, er det ikke tvil om at det blir litt søl.
Søl kan det nok bli med disse skrelletriksene også, men bruker for eksempel en skje, er det langt ryddigere enn det du får til med bare fingrene. Kanskje noe å prøve på de i overkant av 5.000 tonn med appelsiner som nordmenn setter til livs i løpet av påsken?
Fire måter å skrelle appelsiner på, som du bør prøve.
#2 Smaksrik, men litt uhåndterlig - slik tar du skallet av ingefær
Den smaker godt i både te og diverse middagsretter, men ingefær kan være litt plundrete å skrelle uten å miste mye av det smakfulle kjøttet på innsiden av det tørre skallet.
Så derfor tyr vi igjen til en skje, som vi rett og slett bruker til å skrape av skallet. Se også bildet øverst i saken.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger