Så mye koster den norske snittboligen

- i et lunkent boligmarked.

Publisert
Sist oppdatert

Den gjennomsnittlige verdien av omsatte boliger er nå 2,3 millioner kroner, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Snittprisen på omsatte boliger første kvartal i år er hele 8 prosent høyere enn samme periode i fjor, men lik fjerde kvartal i 2007.

Det ble tinglyst 16.100 omsetninger av bebygde boligeiendommer i årets første tre måneder, litt færre enn i samme periode i fjor.


Den dyreste snittprisen finner vi i Oslo, der snittprisen på omsatte boliger i første kvartal var hele 3,4 millioner kroner. På annenplass kommer Troms med 2,9 millioner, og Akershus med 2,7.

Selger færre boliger

Det ble omsatt 39.000 boliger første kvartal i år. Dette er en nedgang på 4 prosent, eller 1.700 boliger, sammelignet med første kvartal i fjor,

Samlet verdi av de omsatte eiendommene var på 61,1 milliarder kroner. Dette er en økning på 10 prosent.

Gjennomsnittlig kjøpesum økte med 6 prosent for boliger og 8 prosent for fritidsboliger.

Så mye koster en kvadratmeter bolig nå!

Snittprisen på fritidsboliger som ble formidlet første kvartal i år var 1.260.000 kroner, og hele 40 prosent av fritidsboligene som ble omsatt kostet mer enn en million.

Det dyreste hyttefylket er Buskerud, der gjennomsnittlig kjøpesum var 1,8 millioner, tett fulgt av Oslo/Akershus med 1,6 og Aust-Agder med 1,5 millioner kroner.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer