Leiepriser september 2020

Så mye koster det å leie nå

Det har vært økning i leiepriser i flere norske byer.

PRISHOPP: I Stavanger har leieprisene økt med nesten 20 prosent siden juni, ifølge Husleie.no. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
PRISHOPP: I Stavanger har leieprisene økt med nesten 20 prosent siden juni, ifølge Husleie.no. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag la Eiendom Norge fra boligprisstatistikken for september, som viste at boligprisene steg med 0,4 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent den første høstmåneden.

Leieprisene opp 1,7 %

Men, det er ikke bare kjøpe- og salgsprisene som har steget - det har også leieprisene flere steder i landet:

- I snitt kostet det 9549 kroner å leie en bolig i Norge i september, hvilket er 1,7 prosent høyere enn i august, sier daglig leder Kjetil Olsen i Husleie.no.

Én av fire nordmenn - om lag 560.000 norske husholdninger - er leietakere, ifølge SSB.

Dermed påvirker leieprisøkningen livssituasjonen til svært mange nordmenn som leier bolig, mener Olsen.

Så mye koster det i din by

Husleie.no er en utleieplattform hvor utleiere selv kan administrere alle aspekter av et leieforhold, alt fra annonsering og kontrakt, til innkreving av husleie og utflytting.

De har nå sett på leieprisene i flere av de største byene i Norge, og de ser slik ut:

  • I Oslo har leieprisene falt med 0,7 prosent fra august til september i år, og snittleien i hovedstaden var på 11.663 kroner per måned i september.
  • Snittleien i september i Bergen 8785 kroner og i Trondheim 9915 kroner, som er en oppgang fra henholdsvis 7921og 8719 kroner i august.
  • Oljehovedstaden Stavanger har hatt en særdeles kraftig økning i leieprisene. I september har prisen steget til 10.238 kroner. Det er en oppgang på nesten 16 prosent siden juni.

Stiger i Stavanger

La oss se nærmere på det siste punktet først: Hvordan er det mulig med så stor leieprisøkning i Stavanger?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer