Leiepriser september 2020

Så mye koster det å leie nå

Det har vært økning i leiepriser i flere norske byer.

PRISHOPP: I Stavanger har leieprisene økt med nesten 20 prosent siden juni, ifølge Husleie.no. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
PRISHOPP: I Stavanger har leieprisene økt med nesten 20 prosent siden juni, ifølge Husleie.no. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag la Eiendom Norge fra boligprisstatistikken for september, som viste at boligprisene steg med 0,4 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent den første høstmåneden.

Leieprisene opp 1,7 %

Men, det er ikke bare kjøpe- og salgsprisene som har steget - det har også leieprisene flere steder i landet:

- I snitt kostet det 9549 kroner å leie en bolig i Norge i september, hvilket er 1,7 prosent høyere enn i august, sier daglig leder Kjetil Olsen i Husleie.no.

Én av fire nordmenn - om lag 560.000 norske husholdninger - er leietakere, ifølge SSB.

Dermed påvirker leieprisøkningen livssituasjonen til svært mange nordmenn som leier bolig, mener Olsen.

TIPS OG TRIKS: Enten du skal selge boligen eller få lånet refinansiert, er dette lure tips å ta med seg! Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Så mye koster det i din by

Husleie.no er en utleieplattform hvor utleiere selv kan administrere alle aspekter av et leieforhold, alt fra annonsering og kontrakt, til innkreving av husleie og utflytting.

De har nå sett på leieprisene i flere av de største byene i Norge, og de ser slik ut:

  • I Oslo har leieprisene falt med 0,7 prosent fra august til september i år, og snittleien i hovedstaden var på 11.663 kroner per måned i september.
  • Snittleien i september i Bergen 8785 kroner og i Trondheim 9915 kroner, som er en oppgang fra henholdsvis 7921og 8719 kroner i august.
  • Oljehovedstaden Stavanger har hatt en særdeles kraftig økning i leieprisene. I september har prisen steget til 10.238 kroner. Det er en oppgang på nesten 16 prosent siden juni.

Stiger i Stavanger

La oss se nærmere på det siste punktet først: Hvordan er det mulig med så stor leieprisøkning i Stavanger?

- Økningen skyldes, blant annet, at færre har søkt seg til studiesteder i utlandet på grunn av coronavirus-situasjonen. Dette gjør det trangt om plassen på leiemarkedet, og det merkes i byene med store universiteter og høyskoler, forklarer Olsen.

- I Stavanger er leiemarkedet imidlertid også drevet av et betydelig «expat-miljø», der det ofte er firmaer som betaler husleien for de ansatte. Det er med på å drive prisene oppover, fortsetter han.

I juni kostet det 8860 kroner å leie en leilighet i oljehovedstaden, og nå koster det altså over 10.000 kroner måneden.

Leieprisutvikling i storbyene

Leiemarkedet i Oslo falt betydelig i april og mai da Norge ble nedstengt på grunn av coronaviruset. Prisene økte deretter kraftig i sommer.

- Nå ser vi imidlertid klart at prisveksten har flatet ut og veksten i det store leiemarkedet i hovedstaden har flatet ut, sier Olsen.

- I Trondheim og Bergen er det fortsatt mulig å leie bra boliger for under 10.000 kroner per måned, men i motsetning til Oslo, er trenden stigende, og det er nok ikke lenge igjen før trøndernes hovedstad passerer 10.000-kroners-grensen, tillegger han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer