Panelovn

Så mye koster det

Det blir fort dyrt å ha panelovnen påslått døgnet rundt.

PANELOVNER: Det blir veldig dyrt i lengden å ha en panelovn påslått døgnet rundt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
PANELOVNER: Det blir veldig dyrt i lengden å ha en panelovn påslått døgnet rundt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterkulda har feid inn over landet og har brakt med seg et tosifret antall minusgrader til flere steder.

Med andre ord er fyringssesongen godt i gang, enten du har peis, bruker varmepumpe, vannbåren varme eller panelovner.

Varmepumpa kan gå og gå

Bruk av peis er en manuell oppgave siden du er nødt til å sette inn nye vedkubber titt og ofte, mens ovnene er det enklere å styre.

For varmepumpa er rådet å la den stå og gå gjennom hele døgnet for å sørge for at boligen holder en jevn temperatur. For hvis du skrur av varmepumpa om natta, må den jobbe hardt for å øke temperaturen i boligen når du slår den på igjen.

Men hvordan er det med panelovnene? Bør de også stå være påslått med en jevn temperatur gjennom dagen, eller bør de bare brukes når det er personer hjemme?

Følg prisen

Jon-Steinar Sjøvik Hanstad, direktør teknisk seksjon i Nelfo, anbefaler å senke temperaturen på panelovnene på enkelte tidspunkter.

- Tradisjonelt sett har det vært anbefalt natt- og dagsenking, men det er ikke like enkelt nå som det er så store variasjoner i strømprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer