Så mye koster en dag på hytta

Med vår nye hyttekalkulator kan du regne ut hva feriedagene på hytta koster deg. Kanskje finner du ut at sydenturen er et langt billigere alternativ.

Så mye koster en dag på hytta
Publisert

Mange forbinder hytteferie med billig ferie. Men er det egentlig tilfelle? Med mindre du har en veldig billig hytte, kan dagene på hytta vise seg å være dyrere enn du trodde. I alle fall hvis du som mange andre ikke bruker hytta mer enn noen få uker i året

Ubenyttet kapital

De fleste lar hytta stå tom i de periodene de ikke bruker den. Ubenyttet kapital med andre ord. Det er ikke bare penger investert i hytter som er ubenyttet kapital. Vil du lese mer om død kapital, kan du klikke på denne linken: Den dødeste kapitalen.

Vi har tidligere skrevet om de høye hytteprisene på Sør- og Østlandet. Skal du ha hytte i gangavstand til stranda sør i landet, må du oftest betale oppunder en million kroner. Ønsker du hytte med strandlinje, må du punge ut med mange millioner kroner. Mer om de høye hytteprisene leser du her.

Prøv selv hva det koster å ha hytte!

Tapte inntekter

Kalkulatoren regner ut hva hytta koster deg i tapte kapitalinntekter. Vi har forutsatt at du kunne fått seks prosent rente på salgsverdien dersom du satte pengene i banken eller investerte dem på annen måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer